MÜFTÜLÜKTE SORUNLAR TARTIŞILDI

Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Müftülük olarak üzerlerine düşeni sonuna kadar yapmaya çalıştıklarını bildirildi.

MÜFTÜLÜKTE SORUNLAR TARTIŞILDI

Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Müftülük olarak üzerlerine düşeni sonuna kadar yapmaya çalıştıklarını bildirildi.

Bulut tüm ilçe müftülülerinin katılımıyla bu ay Ereğli Müftülüğünde yaptığı konuşmada Müftülük çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Halkın daha rahat bir ortamda ibadet yapabilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri ve bu tür toplantılar ile bu eksikleri giderdiklerini kaydeden Bulut şunları söyledi:

&[#]8220;Aynı zaman´da bayan cemaatimizinde camilerimizde devam edebilmeleri için çalışıyoruz. Bayanlarımızın vakit namazlarını rahat bir ortamda abdest alma yerleri ve camiler ile birlikte uygun bir mekan oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada burada arkadaşlarımızla görüş alışverişi içersinde bulunduk. Cami derneklerimize destek verme arzusundayız. , Ayrıca yine Kuran kurslarımızda, Eğitim seviyesini nasıl yükseltebiliriz, yine fiziki noksanlık var mı? Bunları gözden geçiriyoruz. Diğer yandan merkezi vaaz sistemini ele alıyoruz. Diyanet İşleri başkanlığının görüşünün de ele alıp, yüz yüze vaaz yapma konusunu ele alıyoruz. Yine 2012 yılında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içersinde neler yapabiliriz, onunla ilgili ön çalışma yapıyoruz. Komisyon kurup yapılabilecek hususları bir kez daha planlama çalışmaları yapıyoruz. Ayrıca hacdan sonra umre sezonu başladı, Şu anda Umre çalışmalarını yapıyoruz. Hem Ereğli hem de Zonguldak´ta Umre bürosu var. Umreye giden vatandaşların kayıtları devam ediyor. Bunlarla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Bunlarla ilgili plan ve programlarımız yapıyoruz. Dinimizin güzelliğinin yanı sıra halk ile birlikte neler yapabiliriz bunları tartışıyoruz&[#]8221;

Yapılan toplantıya İl Müftüsü Refik Bulut&[#]8217;un yanı sıra, il Müftü Yardımcısı Bahtiyar Tarhanoğlu, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Gökçebey Müftüsü Ünal Baş, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin ve Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2012, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER