POSBIYIK ANKARA´DA RESTİNİ ÇEKTİ. ARDINDAN DERİN BİR NEFES ALDI

Posbıyık Ankara düzeyinde yaptığı girişimlerin meyvelerini aldı. Belediye Meclis sıralamasını kendisi belirleyecek. Ereğli CHP´de ön seçim yapılmayacak, alınan ön seçim kararı iptal edildi.

POSBIYIK ANKARA´DA RESTİNİ ÇEKTİ. ARDINDAN DERİN BİR NEFES ALDI
gundemeregli.com-30 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Kdz. Ereğli’de CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin sıralamasını ön seçim ile belirleme kararı alan CHP genel merkezi bu kararından Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kararlı tutumu sonrasında geri adım attı.

CHP’nin Kdz. Ereğli’de Belediye Başkan Adayı olarak Mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı belirlemesinin ardından oluşacak olan belediye meclis adaylarının CHP Ereğli teşkilatındaki delegeler arasında yapılacak olan ön seçim ile belirlenmesi konusunda aldığı karardan Posbıyık’ın Ankara düzeyinde yaptığı girişimlerin büyük etkisi oldu.

Seçimlerde birlikte çalışacağı belediye meclis üyelerini kendi belirlemek isteyen Posbıyık’ın 10 gündür gündemi meşgul eden ön seçim kararını genel merkez düzeyinde kaldırmak için yaptığı girişimler meyvesini vererek, alınan ön seçim (temayül) kararı önceki akşam iptal edildi.

Bu sorunu çözmek amacıyla Ankara’ya giden ve CHP genel başkan yardımcılarının da içinde bulunduğu yerel seçimlerle ilgili oluşturulan Beşli Komisyon dün akşam yaptığı toplantıda sıkıntısını dile getiren Posbıyık Ereğli ile ilgili daha önce alınan eğilim yoklaması kararını iptal ettirdi.

Alınan bu karar ile daha önce Ereğli’de yapılacağını açıklanan eğilim yoklaması yapılmayacak. Karar sadece Ereğli için değil diğer bazı il ve ilçeler içinde alındı.

 Hatırlanacağı gibi CHP’den Kdz. Ereğli Belediyesi meclis üyesi adaylığı için başvuruda bulunan 60 kişi ‘’Belediye Başkanımıza ve ilçe teşkilatımıza güveniyoruz Ereğli’de ön seçim istemiyoruz ‘’ diyerek ön seçimle ilgili genel merkeze itirazda bulunmuşlardı.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER