Posbıyık´tan kınamaya yanıt

Posbıyık´tan kınamaya yanıt

Gazeteci Fikri Kapan&[#]8217;ın A.A Ereğli Muhabirliği görevinden alınması bazı isimleri karşı karşıya getirdi.

Kapan&[#]8217;ın görevden alınması kararında Kdz. Ereğli Posbıyık&[#]8217;ın rolünün olduğunun iddia edilmesi sonrasında konuyu kınayan Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ne Posbıyık sert yanıt verdi.

Posbıyık,1994 yılından bu yana, tam dört dönemdir Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı görevini ifa ettiğini belirterek, şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Bu süre boyunca, kentimin sadece Batı Karadeniz&[#]8217;in değil, Türkiye&[#]8217;nin en çağdaş kentlerinden biri olması yolunda mücadele verdim. 20 yıla yaklaşan görevim boyunca, gerek yerel gerekse de bölgesel ve yaygın basının temsilci ve kuruluşları ile olan diyaloglarımızın en sağlıklı şekilde oluşturulabilmesi adına büyük özveri gösterdim. Bunu her basın çalışanımız gibi, doğru dürüst bilmedikleri bir konu hakkında alelacele bir yazı hazırlayarak şahsımı kınayan Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin yöneticileri ve üyeleri de iyi bilmektedirler.

Bir devlet kurumu olan Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin nazarında devletimizin bir diğer kurumu olan Anadolu Ajansı&[#]8217;nın yeri her zaman başka olmuştur. Ancak, özellikle son birkaç yıldır bu köklü kuruluşumuzun Karadeniz Ereğli&[#]8217;deki temsilcisi pozisyonunda görev yapan Sayın Fikri Kapan&[#]8217;ın, Genel Yayın Yönetmeni olduğu haftalık gazetesi ve o gazetenin bir diğer yayın organı olan ereglihakimiyet.com ve ereglihakimiyet.net adreslerinden yayın yapan internet sitesinde kaleme aldığı haber ve köşe yazılarında şahsım ve başkanlığını yaptığım kurumla ilgili hiçbir ahlaki değerin kabul edemeyeceği hakaret dolu ifadeleri, Anadolu Ajansı&[#]8217;nın bölgemizdeki kimliğine de gölge düşürmekte olduğunu kamuoyu da gazetecilik mesleğinin önde gelen isimleri de çok iyi idrak edebilmektedir. Kaleme aldığı yazılarda şahsım hakkında &[#]8220;şehrin kabadayısı&[#]8221;,&[#]8221;kavgacı&[#]8221;, &[#]8220;efsunlu&[#]8221;, &[#]8220;bölücü&[#]8221;, &[#]8220;yasa tanımaz&[#]8221;, &[#]8220;nasıl kıvıracağını şaşıran&[#]8221;, &[#]8220;kavganın baş mimarı&[#]8221;, &[#]8220;ayrımcı&[#]8221; gibi gayriahlaki sıfatlar kullanmaktan kaçınmayan, bazı yazılarında da aile bireylerimi dahi yorumlarına taşıyarak hakaretlerde bulunan bu şahsın basın mesleğine ve bu şerefli mesleğin etiğine uymayan ifadelerine bugüne kadar sessiz kalan bir basın meslek örgütü, şimdi ise benim birinin ekmeğiyle oynadığımı belirterek kınama yayınlayabiliyor.

Bir kez olsun bile, böyle çağdaş bir kentin belediye başkanına ağza alınmayacak sözlerle hakaret eden ve bir devlet kurumunu bölgemizde temsil eden gazeteciye ses çıkarmayanlar, fırsat arıyormuşçasına şahsıma yüklenmektedirler.

Bu tür hakaretleri yapmayı kendisine görev kabul eden adı geçen gazeteci hakkında, elbette çalıştığı devlet kurumuna gerekli bilgi ve yorumlarımı yazılı olarak, kanıtlarıyla birlikte gönderdim. Bu, herkes gibi benim de doğal hakkımdır. Bir gazeteci, nasıl bir belediye başkanını ilgili olduğu devlet kurumlarına şikayet edebiliyorsa, bir belediye başkanı da, bir basın çalışanı hakkında aynı haktan yararlanabilir.

Adı geçen şahısla ilgili olarak söylenecek o kadar çok söz vardır ki, bunları ifade etmeye bile gerek duymuyorum. Lakin; kişisel hırs ve ihtiraslarını mesleğine alet ettiği gözlemlenen hatta mesleğini, Karadeniz Ereğli Belediyesi karşıtı söylem ve iftiralarla dolu açıklamalarda bulunmak isteyen bazı kesimlerin emrine sunduğu bile iddia edilen adı geçen gazetecinin ortaya koyduğu tavır, Karadeniz Ereğli kamuoyunu da rahatsız edecek duruma gelmiştir. Bunu inkar etmek mümkün müdür?

Bugüne kadar, kaleme aldığı mesnetsiz iddia ve bir gazeteci için çirkin kabul edilebilecek yazılarına gerekli yanıtı vermemiş olmamız veya adli mercilere müracaat etmememizin temel sebebi de, Anadolu Ajansı&[#]8217;na duyduğumuz derin saygıdır. Bana bunu soran KGD yöneticilerine bu yanıtı vermek isterim.

Yaşan son süreçte ben kimsenin işten atılması ya da ekmeğinden olması yönünde bir rica ya da telkinde bulunmadım. Her medeni yurttaş gibi şikayet etme hakkımı kullandım. Şikayet mekanizmasını değerlendiren Sayın Anadolu Ajansı yetkililerinin aldıkları karar kurumu ilgilendiren bir karardır. Kurum, şikayet üzerine mutlaka bir inceleme yapmış olmalıdır ki, alınan kararı da bu gözle değerlendirmek gerekir. Ben belediye başkanı olarak adli mercie müracaat etmeyerek saygı gösterdiğim Anadolu Ajansı&[#]8217;ndan aynı saygılı duruşu beklemekte olduğumuzu ifade ettim. Sonuç da ortadadır. Bu gerçekleri bilmeden kınama mesajı yayınlayan KGD yönetiminin tavrını da basın camiası başta olmak üzere kamuoyunun takdirine bırakıyorum.&[#]8221;

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2012, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER