Şahin, “Ufak bir parke taşını hizmet diye ortaya çıkartmadık”

Şahin, “Ufak bir parke taşını hizmet diye ortaya çıkartmadık”

Şahin, “Ufak bir parke taşını hizmet diye ortaya çıkartmadık”
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, ilçede bir süre önce açılışı gerçekleştirilen “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” ve projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kozlu’da bir süre önce yapımı tamamlanan köprünün açılışı gerçekleştirilerek adına da “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” ismi verildi. İlçedeki duvar, yol ve asfalt gibi projelerin de hayata geçtiğini ifade eden Başkan Ertan Şahin, bazı iddialara da açıklık getirdi.
Diğer hizmetlerin de Filyos Vadi Projesi ile birlikte açılışının yapılacağını ifade eden Başkan Şahin şöyle dedi:
“Aslında Filyos Projesi açılışı kapsamında genel bir açılış olacakmış ama süreci başlatmış olduk. Kısa sürede sıkışınca da bütün milletvekillerimize, bütün bürokratlarımıza davetiyelerimizi gönderdik. Tabii dönemsel olarak belki denk gelemedi. Vekillerimizden bizi arayanlar oldu. Neden gelemeyeceğini izah edenler oldu. Bu tabii ki kamuoyunda bazen yanlış şeye çekilebiliyor. Kaymakamımızla, idari amirlerimizle güzel bir açılış yaptık. Halkımızla beraber. Ama tabi bu bizim ilk açılışımızdı. Ufak tefek aksilikler olduğunu gördüm. Ama bunu tabi siyasi malzeme yapılması her zaman doğaldır. Artık bunlara alıştık. Niyetimiz belli. Açılışlarımızı yapmışız. Halkımıza hizmet etmişiz. Bizim için önemli olan budur. Köprünün maliyet değeri bellidir. Köprünün değeri 10’da 1 maliyetine denk gelir. Bu gün belediye başkanı eline kürek alıp el arabası dolduruyor. ‘İşte belediye başkanı’ deniliyor. Ama biz 126 proje hazırlayıp ve köprü açılışı yapıyoruz. Maliyetleri her şeyi belli, burada ‘o projelerin ne olduğu belli değil’ deniliyor. Bütün projeler bellidir. Duvar, yol, asfaltlama. Bakın asfalt maliyeti o tutar içerisinde 4 milyon lira civarındadır. Köprünün maliyeti 3 milyon liradır. Köprünün maliyetinden daha yüksektir. Asfaltlama projesi bir proje değil midir? Projedir. Bunların her biri projedir. Biz bunları saydık. Bunların içerisinde günlük yaptığımız alt yapı çalışmaları, su arızaları, vatandaşa verdiğimiz hizmetleri hariç tuttuk. Esas olan halkımız bunları zaten görüyor. Gazetecilere de bilgi notu şeklinde verilmiştir. Her şey açık ve maliyetleri belli, hizmetlerin kalitesi bellidir. Yoksa biz ufak bir parke taşını hizmet diye ortaya çıkartmadık. Bunları halkımızın doğru bilgilenmesi açısından söylemek istiyorum. Güzel bir açılış oldu. Tek üzüntümüz vardı. Açılışı organize eden arkadaşımıza araç çarptı. Çarpan aracın sürücüsünün ters yönden girdiği söylendi. Yaralanan arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. Bunun haricinde açılışımız gayet güzeldi. Köprünün adını ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak verdik. Orada 27 gün boyunca sergi vardı. Bir de Muharrem ayı sebebiyle halkımıza aşure dağıttık. Güzel bir etkinlik oldu. Kozlu’ya yaptığımız hizmetleri halkımıza tanıtma fırsatı bulduk. Bunu da şov olarak yapmadık. Bunlar yapılması gereken işlerdi. Daha da açacağımız hizmetler var. Onları da Filyos Projesi kapsamında parti büyüklerimizle beraber açılışını yapacağımıza inanıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER