SEL, İSTİNAT DUVARINI ALDI, GÖTÜRDÜ

SEL, İSTİNAT DUVARINI ALDI, GÖTÜRDÜ
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Alaplı deresinde su seviyesinin 3 metre yükselmesi vatandaşları tedirgin ederken, Mollabey köyünde dere kenarına yapılan istinat duvarları yıkıldı.
Alaplı ilçesinde sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, Alaplı deresinde su seviyesinin 3 metre yükselmesi tedirginliğe yol açtı. Alaplı deresinin denize döküldüğü bölümde meydana gelen molozlar nedeniyle derede su seviyesi köprünün yol kısmına yaklaştı. Yaşanan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle ilçeye bağlı Mollabey köyünde deredeki su seviyesinin yükselmesi ile dere kenarındaki istinat duvarları yıkıldı
Alaplı’da ikamet eden Doğan Bostancı, derede su seviyesinin 1.5 ile 2 metre yükselmesi nedeniyle sel felaketi yaşanacak endişesi taşıdıklarını söyledi. sağanak yağışın devam etmesi su seviyesinin1.5 ve 2 metre yükselmesi halinde ilçe merkezinde su baskınları yaşanabileceğini belirten Bostancı, “Alaplı şu anda bir sel tehlikesi ile karşı karşıya bunun sebebi de derenin denize döküldüğü bölümde mendireğin yapılmaması ve derenin DSİ tarafından tam olarak temizlenememesi, inşallah korktuğumuz yaşanmaz, ilçe merkezini sel almaz ve maddi ve can kaybı yaşanan afetler yaşamayız.derede su seviyesi 3 metre yükselmiş durumda seviyesinin1,5 ve 2 metre yükselmesi halinde su köprünün üzerinden geçer ve hatta köprü yıkılabilir. Yetkililerden Alaplı deresinin denize dökülen kısmındaki mendireğin bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER