Şoför esnafı dertli!

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, şoför esnafının yol ve durak sorunun ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bunların çözümünü beklediklerini söyledi.

Şoför esnafı dertli!

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, şoför esnafının yol ve durak sorunun ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bunların çözümünü beklediklerini söyledi.

Küçük gazetemize yaptığı özel açıklamada, Kışla, Devrek yol ayrımı ve Kepez karayolunda yaşanan sorunlardan, D4 belgesine, odanın yeni aldığı hizmet binasından, taşınması planlan terminal binasına kadar pek çok konuda aydınlatıcı bilgiler verdi.

5 yıldır Kışla, Devrek yol ayrımı ve Kepez güzergahındaki karayolunda asfalt sorunun bulunduğunu ve bunun Karayolları tarafından acil çözümün gerektiğini ifade eden Küçük, &[#]8220; Devrek yol ayrımı ile Kepez yolu Devrek yol ayrımı Potbaşı yolu oldukça bozuk. Yoldaki asfalt 5 cm. düştü. 5 yıldır bu yollar yapılmadı. Bu belediyeyi ilgilendirmediği için karayollarını ilgilendiriyor. &[#]8220;diye konuştu.

DAHA FAZLA YOL VE CEP LAZIM

Konuyu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;a ilettiklerini kaydeden Küçük şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Biz yolun Kastamonu&[#]8217;ya kadar yapılması için projelerimizi yaptık. Fakat 7. km mesafeye 3 gidiş 3 gelişlik cep yapıyorlar. Bunlar çok az. Çok daha fazla yapılması lazım. En az 500 metrede bir cep olması lazım. Halk otobüslerimiz yol ortasından ceplerin yeterli olmamasından dolayı yolcuyu yolun ortasında almak zorunda kalıyorlar. Bu ceplerin belediyeye izin verilmesi lazım ki bu cepler yapılabilsin. Bu yollar karayollarına bağlı olduğu için Kdz. Ereğli belediyesi ile herhangi bir müdahalede bulunamıyor.

Erdemir caddesinde özellikle vatandaşlarımız hususi arabaları ile ceplerin içerisini girip araçların park ediyor. Halk otobüsleri yolun ortası da kalıyor yolcu indirip bindirmeyi de yol ortasında yapmak zorunda kalıyor. Buda arkadan gelen trafiği etkiliyor. Hususi araçlara ceplere bırakılmamasını istiyoruz. Hem vatandaşız mağdur olmasın hem de trafik sıkışmasın bu konuda acil çözümler bekliyoruz. &[#]8220;

D4 ZORUNLU OLACAK

Araçların 19 yaşına kadar değiştirilmesi mecburiyetinin D4&[#]8217;lerde olmadığını da ifade eden Küçük şöyle söyledi:

&[#]8220; Yalnız şuan ki genelgeye göre vatandaş plakasını sökmeden hakkını iade etmeden, satış yapamıyor. Oğluna verebiliyor. Bazı yerler bu genelgeyi mahkemeye verdi. İptal olması için uğraşıyorlar. Biz bunun çalışılmasını istemiyoruz verilen haklar gizli kalsın ondan sonra verilmese, verilmesin!&[#]8221;

YENİ BİNAMIZA TAŞINIYORUZ

Şoförler Odası&[#]8217;nın 2011 yılının son döneminde yeni bir hizmet binası satın aldığını da üyelerine müjdeleyen Başkanvekili Küçük, sözlerini şöyle tamamladı:

&[#]8220;Bizim genel kongremiz yapıldığında, mevcut odayı değiştirmek için genel kuruldan yetki istemiştik. Yetkiyi aldık. Bize mevcut oda yetmiyordu. Daha büyük bir yer alma kararı aldık, açık çarşının üstündeki değişim medyanın yerini satın aldık, bu ayın sonuna doğru taşınma işini gerçekleştireceğiz.

Odamızın Bin 350 aktif, Bin 500&[#]8217;de pasif durumda üyesi var, kanun çerçevesinde kurulmuş bir oda olarak üyeliklerle her türlü; imza sirküsü, noter tasdiği, ek 1 formu fiyat tarifeleri , araç alacak olanların plaka işlemleri gibi konularda hizmet vermekteyiz. Elimizden geldiğince onların haklarını aramakla mükellefiz her türlü yardımı yapmaktayız.

Esnafımızın en büyük sorunu otopark, şehir içerisinde çalışan halk otobüsleri zor durumdadır. Eskiden halk otobüsleri sigortalı adam çalıştırmazdı ama şimdi halk otobüslerinde herkes sigortalı oldu.&[#]8221;

OLUMLU ÇALIŞAMLAR VAR

Ereğli -Zonguldak yolu uzun zamandan bu yana sürüyor. Bir kısmı yapılıyor, bir kısmı yeni ihalesi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Bu çalışma bittiği zaman Ereğli&[#]8217;deki esnaf Devrek&[#]8217;teki esnaf karşılıklı birbirine gidip gelecek. Mesela yeni hastanede temeli bitmek üzere. Bir tarafında terminal bir tarafında galericiler sitesi olacak. Çevre yolu yapıldıktan sonra şehir ister istemez bu tarafa kayacak. Ereğli kepez yolu daha rahatlayacak. Yalnız, bu cadde ve sokaklar işgal altında. Galericiler yeni yerlerine taşındığı zaman daha da rahatlayacaklarını düşünüyorum. &[#]8220;

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2012, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER