SOĞUK GÜNDE, SICAK DOKUNUŞ!

SOĞUK GÜNDE, SICAK DOKUNUŞ!

Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınma evinde bulunan hayvanların 10&[#]8217;a yakın personel ile bakımını üstlenen Ereğli Belediyesi, ERDEMİR&[#]8217;in her gün verdiği yemeklerle hayvanların soğuk kış günlerinde birlikte yaşama tutunmasında örnek bir işbirliği yürütüyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi ile OYAK ERDEMİR arasında son dönemlerde karşılıklı açıklamalarla soğuk rüzgarlar esse de, hayvan barınma evi konusunda sağladıkları işbirliği ile bu soğukluk yerini içinde bulunduğumuz kış günlerine sıcak ilgiye bırakıyor.

Belediye bünyesine Kandilli yolu kemer mevkiinde faaliyet gösteren Hayvan Barınma evinde bulunan başı boş 140 köpek sıcak yuvalarında kendilerini sahiplenecek hayvan severleri beklerken, bu konuda şimdilerde karşı karşıya olan iki kurum örnek bir davranış ortaya koyuyor.

Ereğli Belediyesinin hizmet araçları ile her gün Erdemir İşletmesinden büyük kovalarla hayvanlar için yemek alan belediye işçileri, aldıkları bu yemekler ile barınma evinde bulunan köpeklerin karınlarını doyuruyor ve büyük bir ekonomik külfetten kurtuluyor.

Çoğu belediyeden bulunmayan hayvan barınma sebebiyle yüzlerce başıboş köpeğin şehir merkezlerinde korku saldığı bir süreçte Ereğli&[#]8217;de yaşanan bu birliktelik çeşitli sıkıntılardan ötürü sık sık karşı karşıya gelen iki kurum açısından da dayanışmanın kesitlerini en güzel şekilde ortaya koyuyor.

ERDEMİR sayesinde büyük bir ekonomik külfetten kurtulan Ereğli Belediyesi günlük 8 büyük kova yemeği alarak, adaletli bir şekilde yemeklerin dağıtımını köpeklere sağlıyor.

Günlük en az 140 köpeğin yemek masrafı düşünüldüğünde büyük bir yükün hafiflemesini sağlayan ERDEMİR ile belediyenin aynı örnek davranışları hayvanların yanı sıra diğer farklı konularda da göstermesi bekleniyor.

Ayrı ayrı kulübelerde sahipsiz hayvanlara korunma sağlanan Hayvan barınma evinde 140 köpeğin barındığını anlatan yetkililer, başıboş köpeklerin barındırma merkezi´nde yer sorunu yaşanmadığına dikkat çektiler. Vatandaşın bu barınma evinde nüfus cüzdanlarını göstererek, köpek sahibi olabileceğini kaydeden aynı yetkililer, vatandaşların bakamadıkları köpekleri ise barınma evine teslim edebilecekleri ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2012, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER