Taşeron işçi ikramiyeleri heyecanla bekleniyor -

Taşeron işçi ikramiyeleri heyecanla bekleniyor -

Taşeron işçi ikramiyeleri heyecanla bekleniyor -

Tediye ilave ödeme tarihleri belli oldu. 29.1.2019 tarihli Resmi Gazete'de son dakika taşeron ikramiye ödeme tarihleri açıklandı. Kamu işçisi taşeron memurlar için tediye ilave ikramiye ödemeleri ile ilgili son dakika güncel haberleri gelmeye devam ediyor.  İşte konuya ilişkin yapılan açıklama...

TARİH BELLİ OLDU!

4/7/1956 tarihli 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2019 yılında, mezkur Kanunun 1 inci maddesine göre yapılacak ilave tediyenin birinci yarısının 31/1/2019, diğer yarısının 31/5/2019 tarihinde ödenmesine karar verildiği duyuruldu. Taşeron işçinin ikramiye tediye ödemesi için bekleyişi sürüyor! Kamuda istihdamı sağlanan taşeron işçiler 2019 yılı itibariyle ilave tediye (ikramiye) fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemelerin ne kadar olduğunu ve hesaplarına paraların ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl kadroya geçen 4/B 4/D’li taşeron işçilerin geçişle hem geliri artmış oldu, hem de özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı. İşte kadrolu taşeron işçinin 2019 yılı maaş zamları ve ilave ikramiye ödeme tarihleri 2019'un gelmesiyle yaklaşık 500 bin kamu işçisinin gözü ikramiyelere çevrildi. Maaşlar arttığından, bu yıl ödenecek ikramiye (tediye) tutarları da yükselmiş oldu. Kadroya geçişi yapılan işçiler, maaşlarının 1.5 katı promosyona kavuşmuş oldu.

Devlet kadrosuna geçenler ikramiye elde etmiş oluyor. Bir yandan kit taşeron işçilerin kadroya geçşi sürecinde yapılacak düzenlemenin detayları bir yandan da 2019 yılı itibariyle geçtiğimiz yıl kadroya geçen taşerona tediye 2019 ne zaman ödeneceği, MEB taşeron ikramiyelerin hesaplara ne zaman yatırıldığı, kadroya geçen taşeron 2019 maaşları ne kadar zam yapıldığı ve belediye taşeron son dakika haber yeni gelişmeler neler olduğu hala araştırılan konular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin merak edilenleri bu haberimiz üzerinde derledik. Kadroya geçen taşeron işçilere en az 3 bin 170 lira 30 kuruş ikramiye verilecek, ödeme takvimi ise Cumhurbaşkanı kararıyla duyuru yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl içinde kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya alındı.

1 yılda 52 günlük ikramiyeden, mevcut kamu işçilerinin yanı sıra, kamu kurumlarında kadroya geçen taşeron işçiler de yararlanmaya başladı. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 52 günlük tutarı kadar oluyor. İlave tediyelerden SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi brüt 4 bin 434 lira, net 3 bin 170 lira ikramiye alacak. Brüt maaşı 3 bin lira olan işçiye brüt 5 bin 200, net 3 bin 717, brüt maaşı 3 bin 500 lira olan işçiye ise brüt 6 bin 66, net 4 bin 337 lira ikramiye ödenecek..

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER