“Toplum olarak mücadele etmeliyiz”

“Toplum olarak mücadele etmeliyiz”

“Toplum olarak mücadele etmeliyiz”

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, kadınlara yapılan her türlü baskı ve şiddete karşı olduklarını, toplum olarak mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Polat Türkmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı mücadele günüdür. Bu münasebetle kadınlarımıza yönelik şiddete son vermek adına her zaman mücadele etmek, toplumsal farkındalık oluşturmak hepimizin görevidir. 
Kadına yönelik şiddet sadece bizim ülkemizin değil, tüm dünyanın derin yarasıdır. Bir gerçeği de ifade etmek gerekiyor. Bugün hala televizyonlar da töre cinayetleri izliyorsak, basından takip ediyorsak,  binlerce kadın şiddete, tecavüze, istismara maruz kalıyorsa, var olan yasalar, önlemler buna engel olamıyor, bu zihniyetin önüne geçemiyorsa, teknolojiyi geliştiren, medeniyetleri ileri götüren, bilimde, sanatta, spor da harikalar yaratıp yaşadığımız zamanı ileriye taşıyan biz insanlar, insanlık yönünden ilerleyemiyoruz demektir. 2
5 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumu belirterek; kadına, çocuğa, insanlığa yapılan her türlü şiddeti kınıyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER