Trabzon satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Trabzon satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Trabzon satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Trabzon, Sümela Manastır, Ayasofya, Uzungöl ve Ortahisar gibi tarihi değerleriyle Karadeniz Bölgesi’nin dikkat çeken şehirleri arasında yer alıyor.

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Trabzon, 786 bin 326 kişilik nüfusa sahip.Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan şehirde, Ortahisar,Akçaabat, Araklı, Of,Yomra, Arsin, Vakfıkebir, Sürmene, Maçka, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya, Düzköy, Çaykara, Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Dernekpazarı olmak üzere toplam 18 ilçe bulunuyor.Yamaç paraşütü,trekking, kano spor, dağcılık parkurlarıgibi doğa sporlarının yapıldığı bölgede yayla ve doğa turizmi ön plana çıkıyor.

Son yıllarda emlak sektöründe adından söz ettiren Trabzon, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların gayrimenkul yatırımında tercih ettiği iller arasında geliyor.Yeni projelerin artış gösterdiği Trabzon’da konut fiyatları artıyor. Peki, Trabzon’da satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?Trabzon satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Trabzon’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Trabzon satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 1.03 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre,Trabzon satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.03 artış gösterdi. Trabzon satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 132 bin 539 TL, maksimum 220 bin 900 TL arasında değişirken,ortalama konut fiyatı satış fiyatı 176 bin 719 TL olarak gösteriliyor.Trabzon’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.767 TL oldu. Şehirde konut yatırım geri dönüş süresi 25 yıl olarak hesaplanıyor.

Trabzon kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Trabzon kiralık dairefiyatı ortalama 100 metrekare için, 438 TL ile 730 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 584 TL olarak belirtiliyor.

Trabzon’un konutta kazandıran ilçesi: Akçaabat

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Trabzon’un satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçelerinin başında Akçaabat geliyor.Akçaabat satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.88 artış gösterdi. Akçaabat ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.799 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 30 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Akçaabat ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı, 134 bin 946 TL ile 224 bin 900 TL arasında değişiyor.

Trabzon projeleri

Hızla gelişmeye devam eden Trabzon projeleriyle dikkat çekiyor.Bölgede Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve devam eden kentsel dönüşüm projeleri şöyle; Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Kentsel Dönüşüm, Çömlekçi 1.Etap Kentsel Dönüşümü, Çömlekçi 2.Etap Kentsel Dönüşüm ve Kanuni Bulvarı. Şehirde devam eden başlıca projeleri ise şöyle sıralayabiliriz; Trabzon Botanik Park ve Sahil Dolgu projesi. Hafif raylı sistem de projelendirilen ve proje aşamasında olan yeni çalışmalar arasında yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2018, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER