ULUSAL GAZETELER FİLYOS´A GENİŞ YER VERDİ

Ülke genelinde yayın yapan ulusal gazeteler Filyos projesinden bahsederek, 43 yıllık bir hayalden bahsettiler.

ULUSAL GAZETELER FİLYOS´A GENİŞ YER VERDİ
gundemeregli.com-Çaycuma’nın Filyos beldesinde hayata geçirilecek olan Filyos projesi ulusal basında geniş yer buldu.

Ulusal gazetelerin “43 yıllık hayal gerçek oluyor” başlığı attığı proje gündemde geniş yer buldu.

Zonguldak’ın kanayan yarası olan proje ile ilgili bilgilerin yer aldığı haberler Sabah başta olmak üzere Milliyet gibi gazetelerde şu şekilde yer aldı.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2014 yılı yatırım programına alınan 43 yıllık hayal Filyos Limanı´nın 810 milyon liraya malolacak alt yapısının 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

1970´den beri Türkiye´nin gündeminde olan Filyos Limanı, Karadeniz´in en önemli aktarma limanlarından biri olarak öngörülüyor. Sadece bir liman değil, etrafında bir endüstri alanı da oluşturulacak olan Filyos Limanı, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayine, lojistik alanlarına varıncaya kadar her şeyi içine alan endüstri ve liman projesi olacak.

Filyos Limanı, Çaycuma´nın denizle buluştuğu deltada kurulacak. Yaklaşık 500 metrelik rıhtımı, ana mendireği ve tali mendireği, demiryolu yol bağlantıları olacak. 810 milyon liraya malolacak limanın alt yapısına bu yıl 140 milyon 600 bin lira harcanacak. Limanın alt yapı çalışmalarının 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER