YANGIN BÜYÜDÜKÇE BÜYÜDÜ

YANGIN BÜYÜDÜKÇE BÜYÜDÜ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesine bağlı Uludağ Köyü Kemer Mahallesi’nde Ramazan bayramının ikinci günü öğlen saatlerinde başlayan orman yangını korkuttu.
Kdz. Ereğli İlçesi’ne bağlı Uludağ Köyü Kemer Mahallesi civarında Cuma günü öğlen saatlerinde başlayan yangın gece geç saatlere kadar yapılan çalışmalar sonrası kontrol altına alındı. Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında sıcak hava ve rüzgarında etkisi ile yeniden başlayan yangın yapılan tüm çalışmalara rağmen söndürülemedi.
Yangına Karabük’ten gelen yangın söndürme helikopteri iki gün içerisinde 14 sorti yaptı. Zonguldak orman işletme müdürlüğüne bağlı 4 arozöz, itfaiye erleri ve köylülerden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir ekiple yangın kontrol altına alınıp söndürülmeye çalışılıyor. Yangının çıktığı noktanın dağlık olması ve araç yolunun bulunmaması yangın söndürme çalışmalarını güçleştiriyor.
Orman işletme müdürlüğü yetkilileri iki gündür devam eden yangında yaklaşık 20 dönüm ormanlık alanın yandığını ifade ettiler. Yangın yerine itfaiye araçlarının yaklaşamaması, yangın söndürme hortumlarının ise yetersiz kalması nedeniyle soğutma çalışmalarını güçlükle yapabildiklerini ifade eden yetkililer, yangın söndürme çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.
Köy sakinlerinde Orhan Arlat ise Ramazan bayramının ikinci günü köylerinde bayram programı olduğunu, öğlen saatlerinde gelen yangın haberi ile yangını önce kendileri söndürmeye çalıştıklarını, başarılı olamayınca da itfaiyeye haber verdiklerini ifade etti. Cuma günü geç saatlerde kısmen söndürülen yangının ertesi gün yeniden başladığını belirten Arlat hem köylülerin hem de orman işletme müdürlüğü çalışanlarının tüm çabalarına rağmen yangını söndürmede yetersiz kaldıklarını dile getirdi. Rüzgarın ters yönden esmesi nedeniyle yangının köydeki evlerin bulunduğu yöne doğru ilerlemediğini belirten Arlat, “Yangının bir an önce söndürülmesini bekliyoruz” dedi.
Yangın söndürme çalışmalarına katılan köylülerden Bilal Turhan ise Cuma günü geç saatlerde kontrol altına aldıkları yangının Cumartesi günü öğlen saatlerinde rüzgarın etkisi ile yeniden başladığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini belirten Turhan “Yangının olduğu yere aşağıdan 800 metre hortum uzatıldı. Bazı kesimlerde hortumlar yandığı için patladı. Bölge dik olduğu için itfaiyenin yangın bölgesine su basamadığını söyleyen Turhan, köylüler olarak kendilerinin kazma ve küreklerle yangını söndürmeye çalıştıklarını anlattı.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2013, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER