Yeni adli yıl açıldı

Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi Avukat Tayyar Kartal, geride kalan adli yıl içerisinde hayatını kaybeden Av. İbrahim Karasu ve Av. Halil Kuru’yu anarak başladığı konuşmasında yeni Adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Yeni adli yıl açıldı

 

Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, geride kalan adli yıl içerisinde hayatını kaybeden Av. İbrahim Karasu ve Av. Halil Kuru’yu anarak başladığı konuşmasında yeni Adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Yeni adli yıl dolayısıyla Kdz Ereğli’de bulunan hukukçular tarafından etkinlik düzenlendi. Hukukçular İlk olarak Adli yıl açılışı nedeniyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Daha sonra Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Kdz. Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Tayyar Kartal, Anıt önüne çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmasında, Mustafa Kemal’in ‘’ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ‘’ anlayışını savunan ve yaşama hakkına mutlak anlamda inanan avukatların, bölgede yaşanan, masum ve sivil halk üzerinde uygulanan her türlü terörü ve katliamları lanetlediklerini belirtti.

Adaletin en üstün değer olduğunu vurgulayan Kartal, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu neden ile gerek bireylerin vicdanlarında gerek uygulamacılar tarafından üst düzeyde özümsenmesi gerekiyor. Adaletin güçlü, güce sahip olanların da adaletli olması gerekli, Demokrasinin, 4-5 yılda bir kullanılacak oy hakkı olarak algılanmaması gerekir, demokratik yaşamın, sandık demokrasi’sine indirgenmeyecek kadar katılımcılığı ve çok sesliliği içerdiğini, demokrasinin hiçbir ayrım gözetmeksizin günün ve yaşamın her anında, haklı taleplerin yerine getirilebilmesi gerektiğini söyledi. Çağdaş demokratik sistemlerde olduğu gibi, özgürlükçü demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi olduğunu söyleyen Kartal, Her türlü iç ve dış etkenlerden arınmış, tam bağımsız yargı sistemin oluşması gerekliliğinin, hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

YARGININ TÜM BASKILARDAN UZAK TUTULMASI GEREKİR

Kartal, hukukun üstü tutularak yaşamın her alanında egemen kılınmasının olmazsa olmaz koşullardan biri olduğunu ifade ederken, yargı erkinin, görevini yaparken adalet ve demokrasiyi özümsemiş bir anlayışa sahip, bağımsız, yansız ve güvenceli olması gerektiğini söyledi. Kartal, bu hususların sağlanabilmesi için yargı erkinin tüm etki ve baskılardan uzak tutulması gerektiğini dile getirdi.

YENİ ADLİ YIL HAYIRLI OLSUN

Kartal son olarak, Adalet ve demokrasinin yerleştiği ve hukukun yaşamın her anında ve devletin her kademesinde egemen olduğu bir Türkiye ve dünya özlemiyle Yeni Adli Yılın herkese hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER