YENİ MAHALLELERDE İLGİ BÜYÜKTÜ

YENİ MAHALLELERDE İLGİ BÜYÜKTÜ
gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarları aralıksız olarak sürüyor

Ramazan öncesinde belirlenen “31 Mahallede 31 İftar” sloganıyla başlatılan etkinlik çerçevesinde Hamzafakıhlı ve Topçalı Mahallelerinde gerçekleştirilen iftar programlarına çok sayıda vatandaş katıldı. Kentin en yeni mahallelerinin ikisinde gerçekleştirilen iftar programlarında Yasin-i Şerif okunup dua edilirken, Belediye Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından, Ramazan ayında edilen duaların önemi ve faziletleriyle ilgili vaazlar verildi.

İki mahallede gerçekleştirilen iftar programları için ilk olarak Hamzafakıhlı’ya giden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, akşam ezanından yaklaşık 40 dakika önce gittiği mahallede vatandaşlarla sohbet etti. İftar programına katılan her bir vatandaşla yakından ilgilenen Başkan Posbıyık’a eşi Neriman Posbıyık, Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve yine Belediye’nin bazı daire müdürleri eşlik etti.

Akşam ezanı öncesinde vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Posbıyık, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 31 mahallede gerçekleştirilecek olan iftar programlarının en güzel şekilde devam ettiğini ve tüm mahalle sakinlerinden de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Bazı mahallelerde muhtarlıklar tarafından bildirilen rakamların çok üstünde katılım gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Posbıyık;  “… Allah nasip ederse mübarek Kadir Gecesi’nde de binlerce vatandaşımızla birlikte sahil bandında buluşacağız ve yine oruçlarımızı hep birlikte açacağız. Kadir Gecesi’ni en iyi şekilde geçirebilmek için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz…”, dedi.

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından duygularını, yaptığı kısa bir konuşmayla paylaşan Hamzafakıhlı Muhtarı Mecit Demircan da, mübarek Ramazan ayının güzel bir akşamında kendileriyle birlikte olan ve mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturan Başkan Posbıyık ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti. Demircan, teşekkür duygularının bir ifadesi olarak da Başkan Posbıyık’a çiçek takdim etti.

 

İftar yemeğini Hamzafakıhlı sakinleri ile birlikte yiyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi ve beraberindekilerle birlikte iftar programı yapılan bir diğer mahalle olan Topçalı’ya geçti. Mahalle muhtarı Şakir Başol’un rahatsızlığı sebebiyle katılamadığı iftar programında Belediye Başkanı Posbıyık ver beraberindekileri muhtar azaları ve mahalle sakinleri ağırladı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen iftar programında Topçalılarla sohbet eden Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, mahallelilerle hatıra fotoğrafları çektirdiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER