ZONGULDAK LİSTEDE YOK

ZONGULDAK LİSTEDE YOK
gundemeregli.com-Türkiye’de kademeli olarak 2018 yılına kadar devam edecek olan sigorta prim teşviki kapsamında alınan 51 il arasına Zonguldak giremedi.

Bartın, Düzce, Kastamonu gibi komşu illerin yer aldığı liste içersinde Zonguldak’ın yer almaması sanayi ve yatırın çevrelerinde hayal kırıklığı yarattı.

Yatırımcı açısından son derece önemli olan teşvik’in içersinde yer alan 51 il içersinde yer almayan Zonguldak’ta özel sektör işçi primlerini normal stantarlar üzerinden ödeyecek.

Düzce, Kastamonu, Bartın’ın yararlanma hakkı kazandığı ve Hükümetin attığı bu istihdam teşviki adımıyla sanayici ile destek masrafını adeta yarı yarıya bölüşmüş oluyor. Yeni istihdam teşvikinin önemli bir adımı da bu yılbaşından itibaren geçerli olacak olması. Böylece, sanayici bu ayın 25´inde vereceği beyannamede geçmiş olan 6 ayı da telafi etmiş oldu.

 

----Hükümet 31 Aralık 2012 tarihinde sona eren sigorta teşvik uygulamasının 2018 yılına kadar devam ettirme kararı aldı.

51 ili kapsayan teşvik uygulamasından Zonguldak’ın yararlanamayacak olması yine beklentileri suya düşürdü. 

51 ili kapsayan teşvik uygulamasının geriye dönük 6 ayı da kapsaması ve 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olan kararın Resmi Gazete´de yayımlanması gözleri bu  illere çevirdi.

Sanayici ve yatırımcılar için önemli bir gelişme olan,  Sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puanın 2018 yılına kadar uzatılması Hükümetin attığı bu istihdam teşviki adımıyla sanayici masrafının yarı yarıya düşürüldüğünü kaydedildi.

Alınan bilgelere göre, 5084´ün devamı niteliğindeki 5510 Sayılı Kanun´un 60 kenti kapsaması bekleniyordu. Ancak Resmi Gazete´de yayınlanan il sayısı 51 oldu. Bu karar ile belirlenen il ve ilçelerde faaliyet gösteren özel sektör iş yerlerine, 5510 Sayılı Kanun´un 81´inci maddesinde belirlenen sigorta primi işveren hissesinde uygulanmakta olan beş puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı (asgari ücret) üzerinden hesaplanmak üzere tüm il ve ilçeler için altı puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak. Hükümetin attığı bu istihdam teşviki adımıyla sanayici ile destek masrafını adeta yarı yarıya bölüşmüş oluyor. Yeni istihdam teşvikinin önemli bir adımı da bu yılbaşından itibaren geçerli olacak olması. Böylece, sanayici bu ayın 25´inde vereceği beyannamede geçmiş olan 6 ayı da telafi etmiş olacak. Yatırımcımızı rahatlatacak sigorta teşvik uygulaması Resmi Gazete´de yayınlandı. İnanıyorum ki bu müjde ile yatırımcımız rahat bir nefes alacaktır. Geriye dönük 6 ayı da kapsayacak olan teşvik, 1 Ocak 2013´ten itibaren yürürlüğe girecek. Bu kararın amacı üretim ve istihdam imkanlarını artırmaktır. İnşallah Yozgatımıza hayırlı olur. Denildi.

Teşvikten yararlanacak iller ise şöyle sıraladı: Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak´ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016´ya kadar; Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat´ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017´ye kadar; Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018´e kadar uygulanacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 14:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
METİN YUKSEL
METİN YUKSEL - 11 yıl Önce

EYYY AKP KADROLU VEKILI ZONGULDAKTAN KAÇ SENEDIR OY ALIYON AMA BIZI UNUTTURMUSUN YINE GERÇI UNUNU ELEDIN ELEGINI KENERA BIRAKMA ZAMANIN ÇOKTAN GELDI GEÇTI . AMA VEFA VARDIR .ONUDA SEMT BILIRSIN ISTANBULDA YAZIK YAZIK ZONGULDAK GÖÇ VERIYO .UFAK BIR SSK ILE ILGILI TESVIGE BILE ÇABAN OLMADI .VIJDANIN RAHAT MI .CUZDANINIZ MUTLAKA RAHATTA

SIRADAKİ HABER