Zonguldak’la Filyos Vadisi arasına metro kurulmalı

Zonguldak’la Filyos Vadisi arasına metro kurulmalı

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği (ZONSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Bu kahvaltıda iş var” adlı etkinliğe katıldı. Burada Zonguldaklı işadamlarına bir konuşma yapan Kantarcı, bölgenin en önemli sorunun ulaşım olduğunu, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilçeler arasında sıcak ilişkilerin de gelişmediğini söyledi. Kantarcı, “Bugün Zonguldak merkezinden Filyos’a bir sahil yolu planlanıyor. 19 kilometrelik yolun yaklaşık 15 kilometresini tüneller oluşturuyor. Bu yatırım hem çok pahalı, hem de yapımı uzun zaman alacak. Bizim bunu beklemeye tahammülümüz yok. Kamyonların gidip geleceği yeni bir yola değil, insanların hızlı bir şekilde ulaşabileceği bir ulaşım sistemine ihtiyacımız var. Mevcut yollar çok daha düşük bir yatırımla iyileştirilerek yük taşıyan kamyonların dolaşımı rahatlatılabilir. Benim önerim Zonguldak merkez ile Filyos Vadisi arasına bir metro hattı kurulmasıdır. Metro için yapılacak tüneller hem daha küçük çaplı, hem de tek tüpten oluşacağı için maliyeti karayoluna göre çok daha düşük olacaktır” dedi.

ZONGULDAK’I KOLAY ULAŞILABİLİR BİR YER HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Bölgenin hızlı bir şekilde gelişimi için mevcut havaalanının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını da çizen Kantarcı, “Birçok iş insanı bölgeye hızlı bir şekilde ulaşamıyor. Zonguldak’ın ülkenin ticari merkezleriyle bağlantısı sağlanamadığı için yatırım almakta büyük zorluklar yaşanıyor. Kurulacak metro hattı havaalanının da fiilen devreye girmesini sağlayacak, Zonguldak’ı kolay ulaşılabilir bir yer haline getirecektir. Bizim hızla kent merkezi ile havaalanı bağlantısını sağlayıp, bölgeyi ulaşılabilir bir yer haline getirmemiz lazım. Bu konuda işadamlarımıza büyük görev düşmektedir. İşadamlarımız siyaset üstünde baskı kurmalı, metro konusunda lobi faaliyeti yürütmelidir” dedi.

ÜLKE KALKINMASI İÇİN BİNLERCE ŞEHİT VEREN KENTİMİZE TÜM ÜLKENİN BORCU VARDIR

Kantarcı sözlerini, “Büyük düşünmemiz, vizyoner olmamız gerekiyor. Bugüne değin hep mütevazı olduk, küçük şeylerle kendimizi avuttuk. Bilmem kaç metre çapındaki 14 kilometrelik Ovit Tüneli’ni çift tüplü olarak yapmakla övünen Türkiye’den, maliyeti çok daha küçük bir yatırımı istemek Zonguldaklının hakkıdır. Ülke kalkınması için binlerce insanını yerin altında şehit veren kentimize tüm ülkenin borcu vardır. Bölgemize yapılacak her yatırımın bir lütuf ya da ihsan değil, ödediğimiz bu bedelin karşılığı olduğu unutulmamalıdır. Bu hattın kurulması aynı zamanda bölge insanı arasındaki ilişkilerin gelişmesini de sağlayacak, dayanışma duygularını güçlendirecektir. Yani yeniden büyük Zonguldak olmak, ülkenin dört bir yanında oluşan Zonguldak kolonilerini kentimize geri döndürmek istiyorsak taleplerimiz konusunda ısrarlı olmalı, bunun da anamızın ak sütü gibi helal olduğunu düşünmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2019, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER