“HEPSİ KUR’AN’DA YAZIYORDU!”

Allah; Kur'an'dan hesaba çekecek elbet.. Fakat emirleri yerine getirip getirmediğimizide soracak. "Kur'an tilavet ettin mi?" değil, "Tabiat ayetlerini oku dedim, okudun mu? Eşyayı dönüştüren ve insanlığın aleyhine kullanan Yahudilere Hıristiyanlara karşı neden sen dönüştürüp insanlık lehine kullanmadın?" da diyecek!

"Yahudilerin ve Hristiyanların beyninden sana da verdim! Neden dünyayı onların ellerine bıraktın? Neden çalışana, sadece çalışana vereceğimi kuran'da görmedin? Kur'an'daki ayetlerin işaret ettiği kâinat ayetlerini neden görmezden geldin?"

"Dünyanın, güneşin, galaksilerin nasıl bir devinim içinde olduğunu neden merak etmedin? Yarattığım nebatın vs. içine yerleştirdiğim ilacı neden bulup çıkarmadın? Bu konuda gayri müslimlerin eline baktın? Neden iletişim araçlarını sen bulamadın? Sana vermeyip onlara verdiğim özellik neydi? Neden onların silahından daha iyisini sen yapamadın? Ellerini işletmeden havaya kaldırmaya ve istemeye utanmadın mı? Kardeşlerin katledilirken neden islam kardeşliliğini değilde mezheb kardeşliğini korumaya kalktın?"

"Ben bölük pörçük olmayın demedim mi? İsrailoğulları çalışırken, çalışmalarının karşılığını dünyada vermeyeceğimi bana nasıl yakıştırabildin? Yattığın yerden sadece el açınca vereceğimi kim sana söyledi?”

"... ve sana kim söyledi; mezheb kardeşliğinin, tarikat kardeşliğinin, soy kardeşliğinin islam kardeşliğinden üstün olduğunu? Kardeşinin hatalarının üzerine, yorum farkının üzerine tekfir dağları dikince senin iyi mümin olacağını nereden duydun?"

"Marufu/ insanlığın ortak aklını lanetlemenin seni seçkin kılacağını nereden çıkardın? Senin aklından sirayet etmeyen her şeyin lanetli olacağını kim sana fısıldadı? Peygamber kapıştıran eski kitap sahiplerinin karşısına alemlere rahmet olan Muhammed'i çıkarıp, Allah'ın diğer elçileriyle kavga ettirmenin cevazını kitabın neresinde buldun?"

"Fizik, kimya, matematik biyoloji vd. ilimleri Allah'dan nasıl kopardın? Hayat ile dini, kur'an ile tabiatı, matematik ile sünnetullahı, Allah ile peygamberi kavga ettirirken hakikati bulacağına nasıl inandın? Tabiatı, aklı, göğü, yeri, eşyayı Allah'dan koparıp başkalarının alanına iteklerken, onların ürettiği eşyalar aracılığıyla beni anlatırken hicap duymadın mı? Mesela bir yandan resim yapmanın haram olduğu söylerken, diğer yandan resimlerini arka arkaya kullanarak ekranlardan insanlara din anlatmayı itikadının neresine koydun?”

“Bin salavat çekince bütün işlerinin hallolacağına inanıyordun da, neden kafirin ürettiği nesnelerden yaşam alanının her yerinde vardı? Salavatla yada müslümanlarla dalgamı geçiyordun?”

“Sen üretip, ürettiğini kafire vermemekle tehdit edeceğin yerde, onların ürettiğini tüketmemekle tehdit edecek bir acziyete nasıl düştün?” 

“Parmağın gösterdiğine bakacağına parmağa dikkat kesilmeyi imanına nasıl yedirdin?” demeyecek mi?

Hasılı; 
İlim ve ilimden (bilimden demeye gerek yok) hasıl olan teknoloji ve keşifler bizim kayıp malımızdı; neden bizden önce onlar buldu? 

Çünkü biz keşif diye şeytanın getirdiklerini görmek için uykulara yattık! 
"Keşif ehli" ruhbanlar gavurun ürettiği teknolojik aygıtlar aracılığıyla bizlere bastonla nasıl ateş edileceğini, kibrit kutularına doluşup nasıl cennet bahçelerine yerleşileceğini öğretirken, bebeklerimizde dahil hepimiz bombalar altında kaldık! 

Onca "keşif ve keramet ehli", onca odasından fizanı gören, dünyadan Levh-i mahfuzu okuyan ilahçıklarımıza rağmen neden biz Allah'ın eşyasından bir tanecik aygıt keşfedemedik?
Halbuki; “hepsi kur’an’da yazıyordu!!!”

YORUM EKLE