İSTEDİĞİN YERDE OL! YETER Kİ ADAM OL!

Piyasa mezhebinin, piyasa tarikatının, piyasa dininin yolu İslama çıkmaz! Allah bize işbortacılığı emretmiyor! Mezhebin olacaksa ayaklarını ve ellerini, tarikatın olacaksa gönlünü ve aklını  sağlam tutacaksın! Ki, oraya buraya oynamayacak! Kur'an'a ve rasülün davasına sağlam iplerle sımsıkı bağlayacaksın! Müctehidin veya şeyhinin eteklerine değil! Yoksa ölümlünün etekleri de tıpkı ölümlüler gibi ölümlü olur!.. Ölürken ve dirilirken  tutunacak dalın sağlam olacak!
Öyle çaputlardan yapılmış çürük eteklere mahkûm olmayacaksın!..

İslamın yanıbaşına biriktirdiğin veya atalarından miras kalan adetlerini koymayacaksın! Adetlerine ve atalarından gelene İslam ile ayar çekeceksin!

Şeyhini Allah'ın akıl hocası değil, kulu yapacaksın! Şeyhin senin korktuğundan daha fazla hesaptan korkmuyorsa o şeyhi şeytan ilan edeceksin!

Müctehid imamın senden daha fazla tereddüt içinde değilse bir hüküm verirken, o müctehide uymaktan Allah'a sığınacaksın!

Eğer hocan senden daha üstün yaratıldığını sana dikte ediyorsa ve senin için yazdıklarını senin yegane kaynağın sayıyorsa, o hocanın aklını buruşturup üstünde belam yazılı çöp kutusuna atacaksın!

Eğer senin Liderin gelmiş geçmiş ve gelecek en üstün, eşsiz bir Lider olduğunu sana hatırlatıyorsa, "Allah peygamberleri bile eşsiz yaratmamıştır" hükmünce o Lideri hizaya çekecek bir eyleme girişeceksin!

Eğer senin peygamber tasavvurun Allah'ın hizasında bir yerlerde duruyorsa, o "peygamberin" islamın insan peygamberi değil, şeytanın sana musallat ettiği bir ucube olduğunu bilecek ve "bende sizin gibi bir insanım, bana ve size yarın ne olacağını bilemem!" ayetini boynuna asıp kendi etrafında eşşek sudan gelene kadar döneceksin!!!

Eğer senin tasavvurundaki Allah, kıla tüye, törene, nümayişe, ritüele  şekle, şemale, ırka, sülaleye önem veren, emekleri zayî edip, hem irade verdiği hem de mecbur ettiği kuluna halâ imtihandan bahsediyorsa, tasavvurundaki bu "Allah'ın" kâinatın sahibi Allah olmadığını bilecek ve beyin damarlarını şarktan garba doğru koparcasına, yırtılırcasına çekecek ve tüm hücrelerin Allah'ı bilinceye kadar beynine oksijeni haram edeceksin!!!

Yani Adem olacaksın ve tüm yaratılmışlar sana adam diyecek!!! Demeyenler sadece adam olmayanlar olacak! Onların dememeleri de adamlığının, insanlığının, müslümanlığının en şeffaf belgesi olacak!

Şimdi istediğin tarikatta, istediğin mezhebde, istediğin soy da olabilirsin! Yeter ki adam kal! Tüm tarikatlar, tüm mezhebler, tüm soylar senin "kölen" olsun! Feda olsun!!!.. Varlıkları senin varlığına armağan olsun!!!

YORUM EKLE