15 Temmuz anma programı düzenlendi.

15 Temmuz anma programı düzenlendi.

15 Temmuz anma programı düzenlendi.

KARABÜK - Karabükte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, anma programı düzenlendi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Valisi Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde açılan ateş sonucu şehit olan Metin Arslanın Öğlebeli Mezarlığındaki kabrini ziyaret etti.

Şehidin babası Zeki Arslan ve yakınlarının hazır bulunduğu ziyarette, Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

Metin Arslanın mezar taşında 15 Temmuzu anımsatan bir yazının olmadığını gören Şahin, Vali Çeberden bu yönde talepte bulundu.

Daha sonra, Beşbinevler Mahallesindeki şehitlikte anma etkinliği düzenlendi. Protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

- Ülkemizin başına bu badireyi açanlar, mutlaka cezalandırılmalıdır

Mehmet Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin tehlikeye maruz kaldığında, her ferdinin şehadet şerbetini içecek inançta olduğunu belirtti.

Bu inancın geleceğin garantisi olduğuna dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

İnşallah milletimiz bir daha bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalmaz. Şimdi yapılması gereken, darbe girişiminde bulunmuş olanların adalet karşısında hak ettiği cezayı almasıdır. Milletimiz, cezanın bir an önce verilmesi bağlamında buna büyük önem vermektedir. Ülkemizin başına bu badireyi açanlar, mutlaka cezalandırılmalıdır.

Yargısal süreci farklı yönlere çekerek adaletsizlik yapılıyor bağlamında birtakım değerlendirmeleri, bu şehitlerimizin hatırasına saygısızlık olarak ifade ediyorum. Şu anda önemli bir bölümü cezaevinde ve yargılanıyorlar. Bu yargı süreçleri bir an önce tamamlanmalı ve hak yerini bulmalı, adalet yerini bulmalı.

Program, Yenişehir Camisinde şehitler için okunan mevlitle sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER