Alman heyete Oruç'da eşlik etti...

Alman heyete Oruç'da eşlik etti...

Alman heyete Oruç'da eşlik etti...

Almanya'da maden makineleri üzerine üretim yapan firma Kdz.Ereğli'de incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un da yer aldığı programda tersaneler, organize sanayi bölgesi ve TAT Metal gezildi.

Kdz.Ereğli'de Alman firması yatırım yapmak amaçlı incelemelerde bulundu. B
 

BAŞDANIŞMAN SAADET ORUÇ, KDZ.EREĞLİ'DE 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, İş insanı Akın Tatoğlu, Almanya'da maden makineleri üzerine üretim gerçekleştiren Halbach-Braun firma sahibi Eberhard Braun ve firma yöneticileri Erdemir, Ereğli Tersaneler Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi ile Tat Metal Firması'nda incelemelerde bulundu.

"HEM İSTİHDAM HEM KATKA DEĞER" 
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'dan gelen firma sahibi ve yöneticilerine ilçenin alt yapısını ve kapasitesini gösterdiklerini belirterek, "Şüphesiz ki Ereğli'deki sanayi belli bir noktaya geldi. Almanya'dan gelen firma da başarılı bir firma. Umut ediyoruz ki bu kapasiteler dahilinde Ereğli'de, Zonguldak'ta ve Türkiye'de yatırım yapma konusunda bizler kendilerine her türlü imkanı sunmaya açığız. Hem istihdam hem milli gelire katkı sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir. Şuan için incelemeler yapıldı. Almanların genel yapısına bakıldığında iyi inceleyip ondan sonra karar veren bir millet. Ankara'da da temaslarda bulunacaklar. Bu görüşmelerden sonra da karar verilecektir" dedi.

YATIRIMCILARA DAVET 
İlçeye başka bir firmanın da gelerek incelemelerde bulunduğunu anlatan Çorumluoğlu, istihdamı arttıracak işsizliği azaltacak yatırımların gelmesi noktasında çalışmaların devam ettiğini bu yönde tüm yatırımcıları bölgeye davet etti.
 

"ÇOK OLUMLU BİR ZİYARET" 
Firma sahibi Eberhard Braun da ilçede devasa bir oluşumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Herkes bir şeyler yapabilmek için burada. Bizler de bir şeyler yapabilmek için buradayız. Bu bölgeye katma değer verebilmenin peşindeyiz. Çok olumlu bir ziyaret oldu. Bir oluşum oluyor. Burada alt yapı var. Almanya'da ürettiğimiz makineleri burada da kolaylıkla yapabiliriz. Bir güç birliği oluşturarak geleceğe adım atmamız lazım. Bilgi ve üretim zenginliğimiz ile buradayız ve bunu olumlu icraata dönüştürmek zorundayız. Güçlü bir ortak bularak burada üretime geçeceğimize inanıyoruz"

"ÇİVİ ÇAKILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ" 
Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak da Alman firmasının Zonguldaklılara oldukça yakın olduğunu, Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin geleneksel hale getirilen dayanışma gecesinde de Türkiye'den gelen konukların firmanın tesislerini gezdiğini hatırlattı. Karakulak, bölgeye bir çivi çakılması için dernek olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirme gayretinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER