Askerlerin Mehter Marşı Eşliğinde Yaptığı Gösteri

- Karabük'te yapılan törende askerlerin mehter marşı eşliğinde yaptığı gösteri beğeni topladı

Askerlerin Mehter Marşı Eşliğinde Yaptığı Gösteri

KARABÜK - Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü dolayısıyla Karabükte tören düzenlendi.

Alay Komutanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, jandarmanın 178 yıldır aziz milletin can ve mal güvenliği için gece gündüz kahramanca görev yaptığını söyledi.

Jandarmanın kuruluşunun 178. yılını kutlayan Aktaş, Jandarma teşkilatımız diğer iç güvenlik birimlerimiz olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığıyla birlikte ülkemizin birliği, bütünlüğü ve dirliği için her türlü terör ve teröristlerle, terör odaklarıyla canı pahasına mücadele eden, insanımızın huzuru ve güvenliği için çalışan, mücadele eden milletimizin gurur vesilesi, göz bebeği, çok köklü bir teşkilatımızdır. Ben bu fedakarca mücadelelerinden dolayı bütün jandarma teşkilat mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Aktaş, mücadele esnasında canını veren bütün şehitlere Allahtan rahmet dilerken, gazilere ve şu anda görev yapanlara sağlıklı ömür temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından görevinde başarılı olan askerlere, şiir, kompozisyon ve resim alanlarında dereceye giren öğrencilere Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, ödül verdi.

Törende, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında görevli askerler tarafından mehter marşı eşliğinde gösteri düzenlendi. Gösteri, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Tören sonunda Aktaş, Ulukaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve diğer protokol üyeleri, silah ve teçhizatların bulunduğu stantları gezdi.

 

 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER