"Bozkırın Tezenesi" türküleriyle anıldı

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Neşet Ertaş'a Saygı Konseri" düzenlendi

"Bozkırın Tezenesi" türküleriyle anıldı

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından, Neşet Ertaşa Saygı Konseri düzenlendi.

KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşturulan Türk Halk Müziği korosu, Bozkırın Tezenesinin eserlerini seslendirdi.

KBÜ Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, konserde yaptığı konuşmada, Ertaşın çok büyük bir sanatçı olduğunu, onun her zaman sevgiyle, özlemle, saygıyla anılacağını ifade ederek, insanın belki de ömründeki hedefinin bir canana aşkını ikrar etmek olduğunu belirtti.

Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akpınarın şefliğinde Neşet Ertaşın Gönül dağı, Seher vakti çaldım yarin kapısını, Kendim ettim kendim buldum, Neredesin sen, Ah yalan dünya, Yazımı kışa çevirdin, Ahirim sensin ve Bahçe duvarından aştım gibi sevilen türküleri seslendirildi.

Konser sonunda Dekan Vekili Karaş, koro şefi Akpınar, Prof. Dr. Aytekin Albuz ve Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Bilgine plaket vererek, hediye takdim etti.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER