Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı

Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı

Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Klasik Düşünce Okulu Karabük Programı düzenlendi.

Hamit Çepni Konferans Salonunda yapılan programda konuşan Klasik Düşünce Okulu (KDO) kurucusu Prof. Dr. Ekrem Demirli, program boyunca genel olarak müzakere edilecek konulara değindi.

KDOnun kuruluşu ve amacı ile ilgili de bilgi veren Demirli, Klasik düşünce okulu, İslam düşüncesinin ana metinlerini lisans düzeyinde okutmayı ve onlar üzerinde yazı çalışmaları yapmayı hedefleyen bir çalışma. Bu kapsamda sosyal bilimler lisans talebeleri için İslam düşüncesinin temel metinlerini okuyabileceğimiz bir platform oluşturduk. Belirlenen kitapları Türkçe tercümelerinden talebelere okutmaktayız. Derslere katılan talebeler, mutlaka yazılar yazarak sürecin aktif parçası haline gelecekler. Bu da bizim için çok önemli bir mesele. diye konuştu.

Program bitiminde KDO ve KBÜ iş birliği ile hazırlanan katılım belgeleri katılımcılara takdim edildi.

 

- Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde Disiplinler Arası Tıbbi Araştırmalar Çalıştayı düzenlendi.

Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştayda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, disiplinler arası çalışmalar konusunda uluslararası üniversitelerle iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.

Disiplinler arası çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu ve bundan sonra da bu tür programların desteklenerek sürekli hale gelmesini sağlayacaklarını ifade eden Rektör Polat, şöyle konuştu:

Bizim ziyaret ettiğimiz ve ikili işbirliği anlaşmaları imzaladığımız çok sayıda üniversite var. Bunların arasında Nobel ödülü almış ve disiplinler arası çalışmalarda ön plana çıkan bazı üniversiteler de yer alıyor. Bu konuda onlarla görüşülüp iş birlikleri geliştirilebilir.

KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin ise, Tıp Fakültesinde yaptıkları akademik kurul toplantısı sırasında öğretim üyelerinin, disiplinler arası yeteri düzeyde iletişim olmaması sebebiyle tatminkar düzeyde bilimsel çalışma çıkmadığı konusunda geri bildirimde bulunduklarını kaydetti.

Bu nedenle çalıştay düzenleme kararı aldıklarını vurgulayan Şahin, Bu toplantıyı yapmamızın asıl amacı, disiplinlerin birbirlerini tanımaları, üniversitemizde mevcut cihaz envanterinin buradaki dinleyicilere aktarılması ve bilgi paylaşımı ile mevcut altyapı çerçevesinde sağlığın her alanı ve onunla birlikte mühendislik, teknoloji alanlarında nasıl iş birliği yapabiliriz, hangi ürünleri çıkarabiliriz bunun üzerine odaklaşmış durumdayız. değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER