Ereğli Emniyetinden bir başarı daha

Ereğli Emniyetinden bir başarı daha

Ereğli Emniyetinden bir başarı daha

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlıekiplerin mobese ve güvenlik kameralarını da kullanarak çalıştığı operasyondatelefon dolandırıcılarını kısa sürede gittikleri Karabükte yakalayarak ilçeyegetirip adli makamlara teslim etti.

Kendilerini başkomiser olarak tanıtıp darbegirişimine karşı sürdürülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütüne(FETÖ) ait altın ve paraları topluyoruz diyerek dolandırıcılık yaptığıiddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 76 yaşındaki Neriman A, telefonla kendisini başkomiserolarak tanıtarak arayan kişinin, FETÖ için 16 kişi sizin adınızıkullanarak altın ve para almış. FETÖnün altın ve paralarını topluyoruz? Sizepolis gönderiyorum ona para ve altınlarınızı verin sözlerinin ardındanevde bulunan 15 yarım, 11 çeyrek altın ve 3 bin Türk lirasını bir süre sonraErdemir Caddesinde oturduğu apartmanın kapısına gelen kişiye teslim etti.

Dolandırıldığını anlayan Neriman A, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü AsayişBüro Amirliğine giderek şikayetçi oldu.

Apartman girişindeki güvenlik kamera görüntülerinden şahsın kimliğini dahasonra da kullandığı aracı tespit eden polisler kısa sürede şahıslarındetaylarına da ulaştı. Şahısların ilçeden dolandırıcılık olayının hemenardından ayrılarak Karabük iline gittiği tespit etti. Polisler tarafındanKarabükte gözaltına alınan iki kişi Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Zanlılardan Abdullah Dnin dolandırıcılık, Soner Knin ise dolandırıcılık,hırsızlık ve basit yaralama suçlarından sabıkası olduğu tespit edildi. Bir süreönce cezaevinden denetimli serbestlik yasasından yararlanarak tahliye edildiğiöğrenilen iki zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından Kdz. Ereğli Adliyesinesevk edildi.

Kdz.Ereğlide yaşanan olayın kısa sürede çözümekavuşturulması ise belki de kaç kişinin daha canını yakamadan polisyakaladı olarak yorumlandı. Öte yandan son dönemlerde Kdz.Ereğlideçeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan yaklaşık 5 kişi belirliaralıklarla yakalanarak cezaevlerine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 10:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmet
İsmet - 8 yıl Önce

kdz ereğli emniyet müdürü nezdinde polis memuru arkadaşları başarılarından dolayı tebrik ederim

SIRADAKİ HABER