Ereğli kampusü yıkım ihalesi 24 Ekim’de yapılıyor.

Ereğli kampusü yıkım ihalesi 24 Ekim’de yapılıyor.

Ereğli kampusü yıkım ihalesi 24 Ekim’de yapılıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz.Ereğlide yapılacak olan üniversite kampüsünde gelinen son durumunu görüşmeküzere; Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, AK PartiZonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Kdz.Ereğli Ticaret ve SanayiYönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte BülentEcevit Üniversitesi Ereğli Konukevinde toplantı yaptıklarını açıkladı.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamadaşu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere Kdz.Ereğli Devlet Hastanemizin yeniyerine taşınmasıyla eski hastanenin arsası Maliye Bakanlığınca Bülent EcevitÜniversitesine bağlı Ereğli Kampüsü yapılmak üzere Üniversiteye tahsis edilmiş,zemin etüt ve proje çalışmalarına başlanmıştı. Ancak mevcut arsa üzerinde eskihastane binalarının bulunması nedeniyle Karabük Kültür Varlıkları KorumaKurulundan yıkım için izin alınması gerektiğinden dolayı, anılan kurulyetkilileri ile Kdz.Ereğli’de toplantılar yapılmış ve izin yazısı olumlu olarakÜniversitesi gelmiştir. Bu güne kadar yıkım ihalesinin gecikmesinin sebebi deanılan Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun kararının gecikmesidir. Kuruldanolumlu yazı gelmesi üzerine Üniversite yıkım ihalesine çıkmış ve 24 Ekim’deyıkım ihalesini yapacaktır.

Kampüsün inşaat yapımına esas teşkiledecek alan projelerinin hazırlanması için Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasıçalışmalarına devam edecektir.

Diğer taraftan kampüs inşaatıtamamlanıncaya kadar Kdz.Ereğli Turizm Fakültesinin eğitime başlayabilmesi içinÜniversite öncelikle kamuya ait bina tahsisi veya özel sektörde kiralama yoluylaaraştırmalarına devam edecektir.

Alaplı kampüsünde inceleme yapmaküzere Rektör Özer ile 17 Ekim Pazartesi günü saat 15:00 de Alaplı’da tekrar biraya gelerek toplantı yapma kararı aldık.

Ereğlide Kampüsün yapılması içinyoğun çaba sarf eden Rektör Özer’e İl Başkanı Tosun’a, ilçe Başkanı Çakır’a,Belediye Başkanı Uysal’a, Oda Başkanı Tetiker’e ve yönetim kuruluna teşekkürediyorum.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER