"Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"

- TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen projenin eğitimi gerçekleştirildi

"Geleceği Yazan Kadınlar Projesi"

Karabükte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi eğitimi başladı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde Karabük Öğretmenevinde yapılan eğitimde konuşan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nuray Alpboğa, projenin amacının, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, aynı zamanda kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak olduğunu söyledi.

Projenin Adana, Ankara, Aydın, Antalya, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerini kapsadığını aktaran Alpboğa, Turkcell tarafından ücretsiz olarak eğitimler verilecek ve bu eğitim programı 3 hafta sürecektir. 15 pilot il içerisinde Karabük normalde yoktu. Bu eğitimi burada gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Sizler bu eğitimi kendi çabanızla gerçekleştirdiniz. 59 kadın arkadaşımız müracaat etti. Bizim için sevindirici ve ilimiz içinde aynı zamanda büyük başarıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu eğitimlerle büyük imzalar atmaya başladı. diye konuştu.

Türkiye genelinde bin 400 kadının eğitim aldığını dile getiren Alpboğa, şunları kaydetti:

Mobil yazılım öğrenen kadınlar, hem istihdam ve girişimcilik imkanına sahip olarak kendi geleceklerini yazacak hem de ülkenin geleceğine katkıda bulunacaktır. Sizler de ileride meslek hayatına atıldığınız zaman yaşadığınız illerde birçok kadın projeleriyle karşı karşıya kalacaksınız, bunların dışında kalmayın. Geleceği Yazan Kadınlar Projesi ile Turkcell katkılarıyla çok güzel bir yol alacaksınız. İnşallah ilerleyen dönemlerde de mutlaka proje eğitimleri ile alakalı kendinizi geliştirmeye çalışın artık proje dünyasındayız.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER