her vatandaşın bu şekilde duyarlı davranmasını istedik

- Karabük'te bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan küçük balaban kuşuna, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı

her vatandaşın bu şekilde duyarlı davranmasını istedik

KARABÜK - Karabükte bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunan küçük balaban kuşu, tedavi altına alındı.

Karabükte yolda hareketsiz yatan kuşu görerek arabasına alıp iş yerine götüren kişi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük İl Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Vatandaşın iş yerinden yaralı balaban kuşunu alarak Safranbolu ilçesinde veterinere götüren ekipler, kuşun tedavi altına alınmasını sağladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük İl Şube Müdürü Ahmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük balaban kuşunun duyarlı bir vatandaş tarafından bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kendilerine haber gelir gelmez ekiplerin kuşu teslim almaya gittiğini aktaran Işık, her vatandaşın bu şekilde duyarlı davranmasını istediklerini ifade etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar olarak yaban hayatın korunması için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Işık, şöyle konuştu:

Ekiplerimiz her an yaban hayatın içerisinde. Yine ekiplerimiz her gelen ihbarı değerlendiriyor. Yaralı bulunan her yaban hayvanını tedavi ettiriyoruz ve tedavisinin ardından doğal yaşamına salıyoruz. Biz vatandaşlarımızdan yolda, ormanlık alanda her nerede olursa olsun yaralı gördükleri yaban hayvanlarının tedavileri için mutlaka Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne haber vermelerini istiyoruz. Ekiplerimiz bulundukları yere kadar gelerek yaralı hayvanı alıp tedavi ettirmektedirler.

Işık, yaralı küçük balaban kuşunun tedavisinin tamamlanmasının ardından doğaya salınacağını sözlerine ekledi.

 

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER