Karabük İl Genel Meclis toplantısı

Karabük İl Genel Meclis toplantısı

Karabük İl Genel Meclis toplantısı

KARABÜK - Karabük İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Başkan Sözen, çalışmaların iş planı ve takvimi doğrultusunda devam ettiğini söyledi.

Mevsim ve çalışma sezonu itibariyle yoğun bir çalışma temposunun içerisinde olduklarını ifade eden Sözen, bugün itibariyle 57 kilometre asfalt serme işlemi yaptıklarını belirtti.

Sıcak asfaltla ilgili ödeneklerin henüz gelmediğini aktaran Sözen, şöyle konuştu:

Bu günlerde ödeneğin gelmesini bekliyoruz. Programa almış olduğumuz 90 kilometre sıcak asfaltımızın gerçekleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. KÖYDES kapsamında ilçelerimizde belirlemiş olduğumuz içme suyu, kanalizasyon, kilit parke çalışmaları aralıksız devam ediyor. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüz, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde kamu kurumlarının projelerinin hazırlanmasından yer teslimine, kontrollük hizmetlerinden kesin kabullere kadar dönem itibariyle yoğun bir çalışma içerisindeler. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, meclisimiz tarafından programa alınan tüm projeleri hayata geçirmek için olağanüstü gayret sarf ederken diğer taraftan çöp toplama hizmetlerini yürütüyor.

Karabük İl Özel İdaresinin top yekun bir çalışma seferberliği içerisinde olduğunu vurgulayan Sözen, 2 bin 955 kilometre yol ağı, 278 köy, 6 ilçe 1 belde dağınık coğrafi yapı ve yaz aylarında köylerimizde yaşayan nüfusun üç dört katı arttığı düşünüldüğünde hizmetlerimizin aksatılmadan yürütülmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Vatandaşlarımızın kısa süreli de olsa herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gayret sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda öncelikle kamu yararı gözetilerek Karabük İl Genel Meclisi olarak iktidarı ve muhalefetiyle meclis üyelerimizin karşılıklı uyumu ve samimiyeti sayesinde bilhassa köylerimizin ihtiyaç ve probleminin giderilmesine yönelik çalışmalarda göstermiş oldukları gayret ve destekleri takdire şayandır. ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi olarak milletin vergilerinden oluşan gelirlerden aktarılan payla oluşturulan bütçede titizlik ve hassasiyet göstermek zorunda olduklarını, omuzlarındaki yükün de, yüklendikleri sorumluluğun da farkında olduklarını anlatan Sözen, her ne sebeple olursa olsun meclis kararları dışında kesin hesaba dayalı bütçe dışı uygulamaların karşısında olduklarını bu ve benzeri konuların üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydetti.

Sözen, bütçenin uygulanması esnasında İl Genel Meclisinin belirlediği kıstaslar ve hassasiyetlere titizlikle riayet edilmesinin büyük önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER