Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin:

- "Çavuş üzümünün daha geniş alanlarda ve verimli olması için ilk etapta dört köyümüzde örnek bir projeye başladık"

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin:

KARABÜK - Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, Çavuş üzümünün daha geniş alanlarda ve verimli olması için ilk etapta dört köyümüzde örnek bir projeye başladık. dedi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, çavuş üzümü ve safran bitkisiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Karabükteki tarımsal alanlarda sıkıntı olduğunu, arazinin parçalanmış ve küçük parsellere ayrılması nedeniyle tarımsal alanlardaki çalışmaların daha iyi seviyelere ulaşması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

Çavuş üzümünün daha geniş alanlarda ve verimli olması için ilk etapta dört köyümüzde örnek bir projeye başladık. Sayın Valimiz Mehmet Aktaşın talimatıyla bu şehre geldikten sonra Çavuş üzümü yemek istiyoruz biz. demişti. Özel İdareye projemizi sunduk ve ardından kabul gördü. 2 tane makine aldık. Ödemiş, Kaleköy, Belenköy ve merkeze bağlı bir köyümüz olmak üzere, toplam dört köyümüzde pilot uygulama başlattık. Teknik elemanlarımız, köylerde çalışmaları yapıyorlar. İlaçlama vakti saati geldiğinde, çiftçilerimize ilacı da biz gönderiyoruz. Tamamı bizden, sadece çiftçimizden yereldeki işçilik kaynağını kullanmalarını istiyoruz.

Safran soğanlarının daha fazla tarımsal alanlarda kullanılması için doku kültürü ile üretim çalışmalarına başladıklarını aktaran Şahin, Uluslararası piyasalarda soğan talebi olduğunda, vatandaşın ürettiği soğanla, tescilli bir soğanı yan yana getirdiğimizde, nereden bakarsak yüzde 50-60 fiyat farkı olacak. Bunu da ilimiz ekonomisine, Safranbolu ekonomisine katmak istiyoruz. Bu çalışma, çok uzun sürmeden çözülecek gibi. Sadece işi safrana tutmak yeterli olmayacaktır. ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER