KARABÜK'TE KAMERALI MOBİL YANGIN GÖZETLEME KULESİ

KARABÜK'TE KAMERALI MOBİL YANGIN GÖZETLEME KULESİ

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman Emval deposuna ormanları insansız olarak gözetleyip orman yangınlarını tespit etmek amacıyla kameralı mobil yangın gözetleme kulesi kuruldu.

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar ile beraberinde Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı, Müdür Yardımcısı Cemal Bozkurt ve Karabük İşletme Şefi Yusuf Düzgün mobil yangın gözetleme kulesinde incelemelerde bulunarak teknik süreç istişare edildi.


Bu yıl ilk defa kiralanan ve 5 ay süre ile yine Karabükte konuşlandırılan Mobil Yangın Gözetleme Kulesi ve pc izleme programları sayesinde çıkabilecek orman yangınlarına anında müdahale etme imkânına sahip olunacak.  Mobil yangın gözetleme kulesi güneş enerjisi sistemi ile çalışıp kendi enerjisini kendi üretmekte 7/24 ormanları izleyerek yangının tespiti konusunda duman, alev vs. gördüğünde yangına duyarlı sensörleriyle, yangını mobil kuleden alıp, telsiz sistemine ve yangın koordinasyon merkezine iletmektedir. Mobil yangın gözetleme kulesinin ana bileşenleri enerji kaynağı veri görüntü aktarım (internet) direk taşıyıcı sistem (römork) kamera ve kayıt sistemleri mevcuttur. Lüzumu halinde yüksek pikselli zoomlama özelliği ile detay tespitler yapılmasına imkan sağlanacak.

Kameralı Mobil Yangın Gözetleme Kulesi olası yangınlara karşı erken müdahalede önemli bir etken olacak. Lüzumu halinde daha hassas bölgelere aktarılabilecek bu cihazdan beklenilen verimin alınması ile sayısının arttırılması planlanmakta.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER