Karabük'te Atatürk heykeli tartışması

Karabük'te Atatürk heykeli tartışması

Karabük'te Atatürk heykeli tartışması

KARABÜK - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, CHP Karabük Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kent meydanında yerleştirilmek istenen Atatürk heykeli için 10 güne kadarda yapım çalışmasına başlanacağını söyledi.

Başkan Vergili, CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durumun bazı basın organlarına verdiği demeçlerde Atatürk heykelinin kent meydanına konulacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz dediğini hatırlatarak, kendilerine verilen herhangi bir detay ya da statik hesaplama olmadığını belirttisavundu.

Yalnızca kroki çizimi olduğundan bahseden Vergili, Heykel siyasetinden başka bir şey üretemez. Karabükle ilgili hiçbir fikir geliştirmez, konuşmaz, yalnızca eleştirir. Ve biz demedik miydi derler. Öncelikle Atatürk heykelinin kaidesinden bahsedeyim. Bize verilmiş bir teknik detay statik hesaplama yok. Yalnızca kroki çizimi var kaide kullanılacak. Kaplaması dahil tüm detayların ve projelerin verilmesi şarttır. Üstündeki heykel fırtınadan, depremden etkilenmeyecek şekilde olmalı ve estetik için kullanılacak taşlar bile belirlenmelidir. 2 aydır kaidenin projesini yapmaya çalışıyoruz. Proje sorumlusuyla 3 kere görüşüldü ve bu günlerde de bitecek. 10 güne kadarda yapım çalışması başlayacaktır. Bizim bu anıt için verdiğimiz önem ve hassasiyet, onların basite indirgedikleri gibi değildir. diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER