kazananlara ödüllerinin festival günü verileceğini belirtti.

- Festival kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında Vietnam'dan Minh Ngo Thanh birinci oldu

kazananlara ödüllerinin festival günü verileceğini belirtti.

KARABÜK - UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve En iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabükün Safranbolu ilçesinde, Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla düzenlenecek 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya, 655 kişi 2 bin 392 eserle katıldı. Vietnamdan Minh Ngo Thanhın Pray Hue isimli eseriyle birinci olduğu yarışmada, Bangladeşten Sohel Parvez Haque Prayer On Fire isimli eseriyle ikinciliği, İrandan Amir Hossein Kamali Ceremony Mourning isimli eseriyle üçüncülüğü elde etti.

Safranbolu Özel Ödülünü ise Türkiyeden Sadun Yalçın almaya hak kazandı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya katılımın yoğun olduğunu söyledi.

Yarışmaya birbirinden güzel eserlerin katıldığını vurgulayan Ürkmezer, Her yıl yarışmalara katılımın artması bizleri son derece memnun ediyor. Dünyanın çok farklı ülkelerinden birçok fotoğrafçı eser göndererek bu yarışmaya katılıyor. Bu da ilçemizin dünyanın her köşesinde tanıtılmasına katkı sunuyor. Jüri üyelerimiz uzun bir değerlendirmenin ardından kazananları açıkladı. Bu fotoğraflar seçilirken, gerçekten çok zorlandılar. Ben yarışmaya katılan bütün herkese ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Ürkmezer, kazananlara ödüllerinin festival günü verileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER