KBÜ'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

KBÜ’de Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

KBÜ'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) yabancı uyruklu öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Arası Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasının ön elemeleri başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, KBÜ İlahiyat Fakültesi, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), İlahiyat Kulübü ve Karabük İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Arası Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına 12 ülkeden 112 öğrenci başvurdu.

KBÜde öğrenim gören Cibuti, Çad, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Fas, Lübnan, Somali, Ürdün ve Irak uyruklu öğrenciler, 15 Nisana kadar her gün KBÜ Camisinde öğle namazı sonrası yapılacak ön elemede finale kalma mücadelesi verecek.

Yarışmanın finali 17 Nisanda, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapılacak.

Açıklamada, yarışmayla ilgili duygularını aktaran uluslararası öğrencilerden Suriyeli biyomedikal mühendisliği öğrencisi Taha Elhariri çok heyecanlandığını ve heyecandan istediği gibi okuyamadığını ifade etti.

Aynı zamanda hafız olan Suriyeli Tıp Fakültesi öğrencisi Muhammed Kandıra ise daha önce bu şekildeki yarışmalara katıldığını ve güzel bir yarışma olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER