Kedilere tarihi Safranbolu konağı görünümünde barınak...

- UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, belediye tarafından kediler için yaptırılan tarihi Safranbolu konağı görünümünde evler, çeşitli yerlere yerleştirildi

Kedilere tarihi Safranbolu konağı görünümünde barınak...

KARABÜK - Karabükün Safranbolu ilçesinde, belediye tarafından kediler için tarihi Safranbolu konağı görünümünde evler yaptırıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında sahipsiz sokak hayvanlarının soğuktan korunması için belediyenin marangozhanesinde 15 kedi evi yapıldığını söyledi.

Belediye tarafından önceki yıllarda da kedi evleri yapıldığını ifade eden Ürkmezer, bu evlerin Tarihi Çarşı bölgesinde çeşitli yerlere yerleştirildiğini anımsattı.

Sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını aktaran Ürkmezer, şunları kaydetti:

Belediye olarak bölgenin ameliyathaneden müşahede odasına, ısıtmalı barınaklarına kadar büyük ve kapsamlı merkezlerinden birisi olan Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezine sahibiz. Bir veteriner hekim ve deneyimli personelimizle burada aralıksız hizmet vermekteyiz. Yine kış aylarının gelmesiyle sahipsiz sokak kedilerimiz için Safranbolu evi görünümünde barınaklar yaptık. Bu sayede, sokak kedileri belediyemiz ve hayvan sever vatandaşlarımızın verdikleri yiyecekleri ıslanmadan sıcak bir ortamda yiyebiliyor hem de soğuktan korunmuş oluyor. Ben yoğun ilgilerinden ve duyarlılıklarından dolayı hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

Fatih Ürkmezer, evlerin çeşitli mahallelere yerleştirildiğini sözlerine ekledi.

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 14:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emine pınar
Emine pınar - 5 yıl Önce

Ben barınak olduğunu yeni öğrendim Sokakta çok küçük bir kedi var gözünde sorun var acaba barına kabul edebilimisiniz havalar soğudu ben bakmaya çalışıyorum ama yetersiz kalıyorum

SIRADAKİ HABER