Kıran’dan dikkat çekici bir açıklama!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Enis Kıran öyle bir açıklama yaptı ki!

Kıran’dan dikkat çekici bir açıklama!

Kdz. Ereğli’de Serbest Muhasebe ve Mali Müşavir mesleğini yürüten Enis Kıran yaılı bir açıklama yaparak Belediye Başkanı aday adaylarının profillerini anlattı.
Ereğli’de belediyecilik hizmetlerininde karnesi çıkartan Enis Kıran’ın dikkat çeken açıklaması şöyle:
“Yerel seçimlere altı aydan kısa bir süre kaldı. Aday olacak isimler yavaş yavaş duyulmaya başlandı. Ancak ismi geçenler ses ve heyecan yaratmadı. Bir taktik, bir tartma süreci an itibariyle yaşanıyor. 
Assolistlerin sahneyi en son işgal edeceği düşünüldüğünde, ay sonuna kadar bu kişilerin de meydana çıkacağını tahmin etmek zor olmayacak. Ereğli için son dönem belediyecilik açısından iç açıcı olmadı. Belki de tarihinin en kötü sürecini yaşadı. Halkımızın mutsuz ve çaresiz kaldığına şahit olduk. Gülen yüzlü insana rast gelmek bir şans oldu. Kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda sınıfta kalarak büyük bir çöküş içerisine girildi. İktidarın bir belediyesi olarak büyük umutlar beklediğimiz bu dönem tam anlamıyla yöre halkını şaşırttı. Kalkınma yönünde üst sıraları zorlayacak , isminden her daim sözü edilecek bir ilçe olmayı hedeflerken, her gün kan kaybederek, alt sıralara doğru hızla  yol alınan gidişat oluştu, sahipsizliğe ve sessizliğe büründü. 
Elimizden tutacak ağabeyler de olmayınca yalnızlıklar içinde çırpınıp, önemli olan bu kaybı devamlı yaşadık. Hizmet dolusu paketler açıldı, yerel basında günlerce yazıldı çizildi ,görüntüler sunuldu. Ne yazık ki hayata geçirilmeden unutulup gitti. Gelir yönünden birçok belediyeden üstün olan belediyemiz beklenen atılımları yapamadı. Meydana yapılması düşünülen cami projesiyle büyük zaman tüketildi. 
Aslında bu projemiz yöremizin  bütçesini oldukça yoracak, mali sıkıntıya düşürecekti. Aklı selim meclis üyelerinin kararıyla bu süreçten dönüldü. Üniversite kurulması için  verilen sözler yerine getirilemedi. Büyük proje başlamadan sonlandı. Hastane ve terminalin şehir dışına zamansız olarak intikal ettirilmesi halkımıza çile ve işkenceden başka bir katkı yapmadı. Bilmem Ereğli'yi şöyle bir gezdiniz mi ?
Hemen hemen her mahallemizin yolları kazı sonuçları sonrası çukur ve köstebek haline dönüşmüş durumda. Denetimden uzak, takip edilmediği için ulaşımda aksaklıklar mevcut. Arabalar zarar görüyor. Çözülemeyen park sorunu dağ gibi büyüyerek içinden çıkılmaz durum yaratmakta.  Alternatif olacak yollarla ilgili hiçbir çalışma yapılmadan mevcutlar üzerinde yapılan günlük iyileştirmeler de çare olmamaktadır. 
Temizlik ve çöp hizmetleri acemice ve düzensiz icra edilmesiyle yapılanlar da göze görünmediğinden yüksek sesle şikayetler oluşmuştur. Bıçak gibi kesilen sağlık hizmeti yaşlılarımız  için önemli bir eksiklik ve kayıp olmuştur. Ses getiren festivallerimiz sonlandırılmış, halkımızın dahi haberdar olmadığı etkinlikler de sönüp geçmiş, amacına ulaşmamıştır. Yanlış imar ve yapı izinleri kentimizin görünümüne büyük zararlar vermiş, yeşil mavi Ereğlimizi taş yığını haline dönüştürmüştür. Şehir ticari kazançlara yenik düştüğünden tabi güzelliklerimiz geçmişin derinliklerinde kalmıştır. Tarihi dokularımıza sahip çıkılmamış, kendi kaderlerine terk edilmiştir. Ülkemizin göz bebeği olan demir çelik fabrikasıyla  hizmet ve ticari yönden  birliktelik sözde kalıp, birkaç ziyaret dışında değerli zamanlar boşa harcanmıştır.  Büyük reklamlarla halkımıza sunulan memba suyumuz birkaç gün süren kurak yaz mevsiminde rengi ve kokusunu yitirerek kafalarda soru işareti bırakınca, satılan kaynak sularına dönmek kolay olmuştur. 
Gemi tersanelerimizin açılma müjdesi yerel seçim öncesi verilmiş, seçim sonrasında ise gündemden düşürülerek tersanelerimiz yine yetim bırakılmıştır. İş bekleyenlerin umut balonları sönüp bir başka bahara bırakılmıştır. Sporda başarı futbol takımımıza endeksli olduğundan, alınan ikincilik büyük  bir hayal kırıklığı yaratmıştır. 
Büyük sorun belediye başkanı ile partili meclis üyeleri arasında yaşanmış, fikir ayrılıkları, ekip olamamanın sancıları meclis toplantılarına yansımış, kararların alınması bakımından sıkıntılı süreçler yaşanmıştır. Bir dönem alışkanlık haline gelen amir ve müdür değişiklikleri hizmetlerin aksamasına neden olurken, halkımız tarafından da hoş karşılanmamıştır. 
Bu da hizmet dönemine negatif olarak damga vurmuştur. Akıllara gelen altmış yıllarda makine parkındaki sayılı araç ve ekipmanla yapılan devasa  sahil yolumuz, yine yetmişli yıllarda yapılan ve hala kullandığımız alt yapımız, seksenli yıllarda  ise inşa edilen sahil şeridimiz unutulmaz kalıcı eserlerdir. Eserler kalıcı  olduğu sürece hizmet edenlerin ismi her daim söylenip anılır. Halkımız artık en ufak yağmurlarda taşmayan yollar, su baskınına uğramayan iş yerleri ve evler, her daim elektrik arızası vermeyen, kanalizasyon sıkıntısı çekilmeyen, içinde tiyatro ve sinema salonu  barındıran bir şehir ve bu şehre yakışan bir kültür merkezi arzu etmektedir. Şimdi tarafıma  şu soruyu yönelteceksiniz. Geçen zaman süresince hiçbir hizmet yapılmadı mı? İşte o sorunun cevabını değerli halkımız  Mart ayında yapılacak yerel seçimde verecektir. Kadrosuyla birlikte projelerini ve programlarını halkımıza sunan ve  güven veren, belediye sahnesine  yakışacak, şehrimizin siyaha dönen rengini ivedi  olarak beyaza çevirecek  güzide adaylarımızı heyecan ve merakla bekliyoruz.”

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER