Kucağında çocuklarıyla okuma yazma öğreniyorlar

Kucağında çocuklarıyla okuma yazma öğreniyorlar

Kucağında çocuklarıyla okuma yazma öğreniyorlar

KARABÜK - Karabükün Safranbolu ilçesinde açılan okuma yazma kurslarına katılan kimi kadınlar, kucaklarında çocuklarıyla okuma yazma öğreniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursa katılan kadınlar, okul sıralarında kucaklarında bebekleriyle okuma yazma öğreniyor.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, açılan kurslara 200ün üzerinde kayıt yapıldığını söyledi.

Safranbolunun en ücra yerinde bile okuma yazma kursları açtıklarını ifade eden Gümüş, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın eşleri Emine Erdoğan tarafında başlatılan okuryazarlık seferberliğine bizlerde destek verdik. İlçemizde bütün köy ve mahallelerimizde çalışmalar yaptık. İlçe genelinde taleplere göre kurslar açtık, kurslarımız hafta içi ve hafta sonları aralıksız devam ediyor. Hedefimiz, ilçemizde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması. İnşallah bunu da kısa sürede başaracağız. Özellikle kadınlarımız okuma yazmaya çok hevesliler. Onların bu hevesleri bizleri de çok mutlu ediyor. Kurslara gelen kadınlarımızda gerçekten çok başarılılar. Günlük ev işlerinin yanında kurslarımıza çok önem veriyorlar. Kimisi çocuğuyla, bebeğiyle kursa gelip okuma yazma öğreniyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER