Mahallelerde belediye başkanı makamı

Mahallelerde asansörlü, yürüyen merdivenli ulaşım

Mahallelerde belediye başkanı makamı

Karabükte, kentin yüksek kesimlerindeki mahallelere yayaların ulaşımını kolaylaştırmak için yürüyen merdivenler, asansörler ve yaya köprüleri kullanılıyor.

Engebeli bir coğrafyaya sahip kentte, vatandaşların evlerine daha kolay ulaşabilmesi için belediye ekipleri çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda, kentteki farklı mahallelerde 60 metre uzunluğunda iki yürüyen merdiven, biri 27 diğeri ise 38 metre yükseklikte iki kule, 100 metrelik yatay asansör, yaklaşık 200 metre uzunlukta ve 60 metre yükseklikte iki çelik yaya köprüsü hizmet veriyor. Yüksek kesimlerdeki diğer mahallelere de yeni asansörler yapılması planlanıyor.

Ayrıca, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de makamını her ay bir mahalleye taşıyıp kent sakinlerinin işleriyle ilgileniyor.

- Varlığımızı bu memlekete borçluyuz

Karabükte 9 yıldır görevini yürüten Belediye Başkanı Vergili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabükte doğup büyüdüğünü ve bu kente çok şey borçlu olduğunu söyledi.

Memleketine bir şeyler yapabilmek için yola çıktığını belirten Vergili, Varlığımızı bu memlekete borçluyuz. Bu memlekete vefa borcumuzu ödemeyi belediye başkanı seçilmekle Allah bize nasip etti. Durumum iyi olduğundan dolayı belediyenin bana verdiği imkanlardan yararlanmıyorum. Kendi arabamı, kendi şoförümü ve makamımdaki giderleri kendim karşılıyorum. Maaşımı eğitim derneğine veriyorum. Orada talebelere burs olarak dağıtılıyor. diye konuştu.

Belediye seçimlerine hazırlanırken kente bir kimlik kazandırmayı hayal ettiğini ve daha başkan bile olmadan mimarlarla çalıştığını, projelerini bu şekilde ortaya çıkarttığını anlatan Vergili, Karabükün engebeli bir arazide bulunduğunu ve en büyük sorunun ulaşım olduğunu belirtti.

Vergili, bu sorunu aşmak için asansör ve yürüyen merdivenleri hayata geçirmek için kolları sıvadığını ve kısa sürede de gerçekleştirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

2009da seçimlere hazırlanırken mimar arkadaşlarla çalıştım. Hayalimdi ve kısa sürede gerçekleştirdim. Kente kimlik kazandırmak için neler yapabiliriz? diye çıktık yola. İlk olarak Kayabaşı Mahallesine kule asansörümüzü yaptık. Dünyada bildiğim kadarıyla o tarihlerde yürüyen merdiven Güney Amerika tarafında vardı. Aynı tarihlerde başlamıştık. Yenişehir bölgesine de yürüyen merdiven yaptık. Baktık ulaşımı çok kolaylaştırdı bu uygulama, mezarlık ziyaretlerine gidenler için Öğlebeli Mahallesine yatay asansör yaptık. Hastanelere kolay ulaşım için Esentepe ve Kartaltepe mahallelerimize çelik köprü yaptık. Ergenekon Mahallesinden Yeşil Mahalle bölgesine çok öğrenci sirkülasyonu vardı. Buraya da kule asansör yaptık. Bunların hepsi şehre yeni bir kimlik kazandırmış oldu.

Vergili, ayrıca iki asansör daha yapacaklarını, Karabükte yüksek kesimlerdeki 15-16 mahalle arasında ulaşımın bu sayede bir hayli kolaylaşacağını kaydetti.

- Mahallelerde belediye başkanı makamı

Karabükteki bütün mahallelere hitap eden 23 sosyal yaşam merkezleri yaptıklarını aktaran Vergili, bir ilçenin kaymakamlığına, belediyesine, halk eğitim merkezine benzettiği, bu merkezlerin o mahallenin her şeyi olduğunu, vatandaşların bütün işlerini bu merkezlerde çözdüğünü dile getirdi.

Başkan Vergili, gezici başkanlık sistemi oluşturduklarını vurgulayarak, Her ay bir mahalleye giderek bu sosyal yaşam merkezlerinde duruyorum. Bütün müdürlerimizle birlikte o mahallede hizmet veriyoruz. Hizmet vatandaşın ayağına gitmiş oluyor. Bu merkezlerde kreşler bile var. dedi.

MHPli belediye başkanı olmasına rağmen iktidar temsilcileriyle uyumlu çalıştığını anlatan Vergili, şunları kaydetti:

Tamam, bizim siyasi kimliğimiz var. Seçim dönemlerinde biz de sokaklarda bulunuyoruz ister istemez. Bundan sonra da olacak, partime hizmet etmek durumundayım ama belediye hizmetlerinde biz hiç kimseyi kimseden ayırmadık. A partili, B partili diye bir düşüncemiz olmadı. Belediye kapısından girince parti mefhumu diye bir şey yoktur. İşçi alımları da dahil kesinlikle partizanlık, kadrolaşma yapmadık. Bizim gıda yardımlarımız var. Hiçbir zaman bu yardımları siyaset üstüne yapmadık. Hiç kimse siyaset kimliği sorgulaması yapamaz, yapan olursa da bana hesabını verir.

Bu dengeli tutumları dolayısıyla iktidar partisinin kendilerine hiç soğuk bakmadığının altını çizen Vergili, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bazı yatırımlarda görüş ayrılığımız oldu evet ama genelde uyum içinde çalıştık. Hiçbir engel görmedik. Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahinle özellikle son dönemlerde Karabük için önemli yatırımlarda iş birliği yaptık. Hizmet anlayışı içinde çalıştık. Tecrübeli bir ağabey olarak bize her zaman yol gösterdi. Ben iktidar partisi bakanlarını belediyemizde ağırladım. Cumhurbaşkanını, Başbakanı misafir ettim. Hiçbir zaman uyumsuzluk olmadı.

Vergili, döneminde Karabük Belediyesine yaklaşık 150 milyon liralık mal varlığı kazandırdığını da sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER