Rektör Polat'tan Bangladeş'e önemli ziyaret

Rektör Polat'tan Bangladeş'e önemli ziyaret

Rektör Polat'tan Bangladeş'e önemli ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polatın, Bangladeşte bulunan Daffodil Uluslararası Üniversitesini ziyaret ettiği bildirildi.

KBÜden yapılan açıklamada, Polatın Bangladeşte bulunan Daffodil Uluslararası Üniversitesince üniversitenin 16. kuruluş yıl dönüm dolayısıyla onur konuğu olarak davet edildiği belirtildi.

Yapılan ikili görüşmelerde KBÜde, Türkiye, Bangladeş, Güney Kore ve Malezya ortaklığında 1. Uluslararası Siber Güvenlik Konferansı yapılmasının kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, Mevlana Programı çerçevesinde Karabük Üniversitesi ile etkin işbirliği olan ve bugüne kadar 20 öğrenci ve 15 akademik personel gönderen Daffodil Uluslararası Üniversitesi ile yaz okulu değişim programı uygulanmasının da kararlaştırıldığı aktarıldı.

Bu kararın alınmasıyla yaz okulu döneminde çok sayıda Bangladeşli öğrenci Karabük Üniversitesine eğitim almaya gelebilecek. Görüşmelerin ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve heyeti, Daffodil Uluslararası Üniversitesinden Karabük Üniversitesine değişim programları kapsamında gelen öğrenci ve akademik personelle de toplantı yaptı. Ayrıca Erasmus K107 projesi kapsamında Karabük Üniversitesine gelecek olan öğrenci ve akademik personelle tanışıldı.

Açıklamada, Polatın Bangladeş programı kapsamında Türkiyenin Dakka Büyükelçiliği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Dakka Bürosunu da ziyaret ettiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER