Safranbolu'da protokol tarafından üzüm toplandı

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen etkinlikte, protokol tarafından üzüm toplandı

Safranbolu'da protokol tarafından üzüm toplandı

KARABÜK - Safranbolu Kaymakamlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Safranbolu İlçe Müdürlüğü tarafından bağ bozumu etkinliği düzenledi.

Çerçen köyünde yapılan etkinlikte konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, eylül ayının ilk haftasında başlayan, pekmez, üzüm şırası ve pestil gibi sağlıklı ve lezzetli gıdalara hayat veren üzümlerin hasadının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Safranbolunun Çavuş üzümünün çok meşhur olduğunu ifade eden Ürkemzer, çiftçilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün önemli destekler verdiğini belirtti.

Ürkmezer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürlüğünün çiftçilere, fidanları, kullandıkları tel ve demirin yarı bedelini ödediğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte Karabük Valisi Kemal Çeber, köy muhtarı Ömer Gülerden köy hakkında bilgiler aldı, köylülerle bir süre sohbet etti.

6 dönümlük arazi üzerinde üzüm yetiştiriciliği yapan Hasan Yaşaroğlunun üzüm bağında yapılan etkinlikte Çeber, Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve kurum müdürleri üzüm topladı.

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2017, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER