Safranbolu'da Ramazan Akşamları

"Osmanlı'nın parmak izi" Safranbolu'da ramazan akşamları KARABÜK - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan, .

Safranbolu'da Ramazan Akşamları

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran Karabükün Safranbolu ilçesinde ramazan ayında Osmanlı kültürü yaşatılıyor.

Safranbolu Belediyesi tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında düzenlenen Ramazan Akşamları etkinlikleri kapsamında her akşam meddah, orta oyunu, Karagöz-Hacivat gibi oyunlar sahnelenirken, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ramazan sohbetleri yapılıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranboluda ramazanın, ramazanda Safranbolunun ayrı bir güzel yaşandığını söyledi.

Her akşam bir etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Aksoy, Büyüklerimiz hep derler ya, Nerede o eski ramazanlar? diye, bugünün çocukları da Safranboludaki ramazanı gelecekte böyle tarif edecekler, Nerede Safranboludaki ramazanlar? diyecekler. Onların bu serzenişleri dile getirecekleri ramazan etkinlikleriyle buluşturmaktayız. diye konuştu.

Orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat geleneksel Türk oyunlarının sahnelendiğini aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

Oyunlarımız akşam ile teravih arasında çocuklarımız için, teravihten sonra da büyüklerimiz için etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Ramazan ayını Safranboluda çocuklar ve büyükler ayrı bir lezzetle kutluyor. Hep diyoruz Safranbolu Osmanlının parmak izidir. diye. Her alanda bu böyle. Gerek yapılarıyla gerek kültürüyle ve ramazanıyla böyle olduğunu göstermeye devam ediyoruz.

Aksoy, ramazanın havasına uygun etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER