Safranbolu'dan Türkmenlere yardım tırı

- Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Türkmenlere bir tır dolusu yardım gönderildi

Safranbolu'dan Türkmenlere yardım tırı

KARABÜK - Safranbolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayır Çarşısı tarafından Türkmenlere bir tır dolusu yardım gönderildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013ten beri düzenli olarak Suriyeliler ve Türkmenlere yardım gönderildiğini söyledi.

Veren elle alan eli buluşturmak sloganıyla savaş mağduru Suriyenin Halep şehrine ve Halepin güneyindeki Bayırbucak Türkmenlerine kadar yardım ulaştırıldığını ifade eden Ürkmezer, bu yılın ilk yardım tırının Yağmur Yardımlaşma Derneği, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla gönderildiğini belirtti.

Gıda, bir ton helva, 400 koli kıyafet yardımının gönderildiğini aktaran Ürkmezer, Biz yardımlaşmayı, paylaşmayı her şeyin önünde tutan bir medeniyetin mensubuyuz. Bunun için de yardımlaşmayı bir görev kabul etmeliyiz. Nasıl ki çaresiz anımızda yardım bekliyorsak biz de başkalarına çaresiz kaldıkları an yardım etmeliyiz. Hayır Çarşısı aracılığıyla Halep şehrine ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımlar için başta ulaşım ve dağıtımı sağlayan Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna, Yağmur Yardımlaşma Derneğine ve bütün yardımsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER