Şehit Aybüke öğretmenin ailesinin hüzünlü günü

Şehit Aybüke öğretmenin ailesinin hüzünlü günü

Şehit Aybüke öğretmenin ailesinin hüzünlü günü

KARABÜK - Batmanın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işıkın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçının annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın, kızlarının acısını yüreklerinde yaşıyor.

Şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntülü olduklarını söyledi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, anne-baba ve Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yalçın, İnşallah bizim yaşadığımız acıyı onlar da yaşamaz, böyle bir şey nasip olmaz kimseye. Büyütüp, kucağınızda sevdiğiniz çocuğunuzu 20 yaşında bu ülkenin hizmetine sunuyorsunuz ama kör kurşun lanet olsun, teröre kurban veriyorsunuz. diye konuştu.

Yaşadıklarının, katlanılması çok zor bir durum olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

Bugün Öğretmen oldum ben. diye sevincini ifade eden çocuğumun eğitim-öğretim yılının ilk günü olması münasebetiyle üzüntümüz büyük. Kelimelerle ifade etmek zor. Yaşasaydı bugün o da eğitim camiasının bir neferi olacaktı. Askerlerimiz beden ve silahla mücadele ederken, bizim çocuklarımız da kalemleriyle ve fikirleriyle mücadele ediyorlar bu ülke için. Kıymet bilmeyen, lanet olası eşkıya ve ona destek veren hainler elbet bir gün cezasını bulacaklar, buluyorlar da. Kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Mustafa Kemal Atatürkün kurmuş olduğu bu cumhuriyetin ilelebet payidar kalması, Müslüman Türk milletinin İslamın hizmetinde olması ve onun için çalışması Allahın en büyük nimeti olsa gerek. Bizim evlatlarımız da onun mücadelesini yapıyor.

Kızının öğretmen arkadaşlarının kendilerini aradığını aktaran Yalçın, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin de aradığını, kendilerini Kozluka davet ettiklerini aktardı.

Yalçın, oğlu Atıf Aybarsın Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesini kazandığını ve bu nedenle Safranboluya taşındıklarını dile getirdi.

Batmanın Kozluk ilçesinde 9 Haziranda Belediye Başkanı Veysi Işıkın aracına yönelik PKKlı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER