Tankut kendisine yönelik iddialara yanıt verdi

Tankut kendisine yönelik iddialara yanıt verdi

Tankut kendisine yönelik iddialara yanıt verdi

KARABÜK - Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabüksporun eski başkanlarından Hikmet Ferudun Tankut, kendi dönemlerinde kulübün içinin boşaltıldığı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Tankut, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında Kardemir Karabüksporun 49 yıllık geçmişinde yaklaşık 13 sene başkanlık yaptığını ve gelecek 100 yıl içinde de bu kadar süre kimsenin başkanlık yapabileceğine inanmadığını söyledi.

Yönetiminin ibra edilmediği olağanüstü genel kurula göz rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını vurgulayan Tankut, her türlü soruşturmaya açık olduklarını, veremeyecekleri hiçbir hesabın bulunmadığını belirterek, (Kardemir Karabüksporun içi boşaltılmıştır) diye açıklama yapıldı. Böyle şeylerin ulu orta söylenilmemesi gerekir. İçinin doldurulması gerekir. Nasıl boşaltmışız, neler yapmışız? Nerede ne bilgiler, belgeler var? Bunu ortaya koymaları lazım. dedi.

Başkanlığı sırasında kendi yönetim kurulunda yer alan bir arkadaşının kulübün geriye dönük 10 yılının incelenmesi yönünde olağanüstü genel kurulda öneride bulunduğunu ve kendisinin de bunu istediğini anlatan Tankut, kendi gelir-giderlerinin hesabını belgelerle verebileceklerini dile getirdi.

Göreve geldiği ve ayrıldığı dönemin gelir ve giderlerini rakamlarla tek tek anlatan Tankut, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım oluşturduklarını, görev yaptıkları dönemde Süper Ligde en düşük maliyetin Kardemir Karabüksporda olduğunun ve sıfır hataya yakın bir transfer politikası izlediklerini kaydetti.

Süper Ligde bu sezona da planladıkları gibi başladıklarını, gelir gider hesaplarının dengelendiğini ve sezonun sonunu görebilecek çalışmalar da yaptıklarını anlatan Tankut ancak yaklaşık bir yıldır futbolculara para ödenmediğini, bunda yönetimin herhangi bir dahlinin olmadığını savundu.

Yönetici olarak yaptığı hizmetleri herkesin çok iyi bildiğini anlatan Tankut, kulübün gelir ve giderlerini sıfırlayarak almamasının yanı sıra bir üst yöneticiyle çalışmaya devam etmesinin hata olduğunu söyledi.

 

- Emeğe saygı duymak lazım

 

Kardemir Karabüksporda görev alan teknik direktör Igor Tudorun yanı sıra futbolculardan Emmanuel Emenike ile Iasmin Latovlevici gibi isimlerin farklı takımlara gitmesi sırasında kulüp tarihinde hiç olmadığı kadar gelir sağladıklarını vurgulayan Tankut, Emeğe saygı duymak lazım. Emeğe saygı duyarken dışarıdan böyle ulu orta iddialarla, ispatsız iddialarla kişileri karalamaya yönelik düşünceler ve konuşmalar yapanları kınıyorum. Eğer varsa elinde bir belgesi, varsa bir tutanağı, hesap sormuyorsa onun sorumluluğudur. diye konuştu.

Kardemir Karabüksporun yeni başkanı Ziya Ünsal ve arkadaşlarına başarılar dileyen Tankut, (Kardemir Karabüksporun içi boşaltılmıştır) diye açıklama yapıldı. Böyle ulu orta kelimelerle söylenilmemesi gerekir. İçinin doldurulması gerekir. Nasıl boşaltmışız, neler yapmışız? Nerede ne bilgiler, belgeler var? Bunu ortaya koymaları lazım. Benim mazimde yargılandığım bir davam yok. Ama maalesef onu söyleyen arkadaş 9 ay cezaevinde hükümlü olarak yattı. Hangi konudan yattığını da söyleyip rencide etmek istemiyorum. Herkes biliyor. O bakımdan bir söz söylediğin zaman karşılığı olması gerekir. Yönetim, hesap, kitap ellerinde. Genel kurulda kayıtlara geçirtilen geriye dönük 10 yılın incelenmesi gerekiyor. Dernekler masasına, savcılığa müracaat edilmesi gerekiyor. Karabüksporun hakkının aranması gerekiyor. ifadelerini kullandı.

Başkanlığı dönemindeki yönetim kurulu üyelerinden Abdullah Adatepe, Cihan Yılmaz, Tansu Gürsel ve Uğur Cebecinin, hesapların geçmişe dönük incelenmesi için savcılığa başvurdukları yönünde haberler yapıldığına değinen Tankut, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kardemir Karabükspor camiasına veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Kongrede mali konuda ibra edilmediğimize sevindim. Bu ülkenin savcıları, valisi var. Dolayısıyla rakamların hayali olup olmadığıyla ilgili inceleme yapılsın. İstanbuldan bir grup arkadaşımız savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Ben saygı duyuyorum. Herkesin tabii ki onuru, haysiyeti, tabii ki temsil ettiği bir ailesi var. Böyle ulu orta sokak diliyle insanları zan altında bırakmaya gerek yok. Herkes belgesini gerekli yerlere sunacak ve bu işinde takipçisi olacak. Yetkili merciler tarafından bunlara bakılır ve araştırılır.

 

- Konular tamamen dedikodudan başka bir şey değildir

 

Futbolcu menajerlerine ödenen para konusunda Kardemir Karabüksporun üst sıralarda olduğu ve resmi olmayan bir menajerle çalışıldığı yönündeki iddialara da yanıt veren Tankut, Her futbolcunun bir menajeri var. O menajer gelmiştir, getirmiştir. 5 alır, 3 alır, hiç almaz. Bu beni ilgilendiren bir konu değil. Beni ilgilendiren resmi menajerlerdir. Dolayısıyla resmi menajerlerin isimleri de kayıtlarımızda mevcuttur. Diğer konular tamamen dedikodudan başka bir şey değildir. değerlendirmesinde bulundu.

 

- Tudorun Galatasaraydan ayrılması

 

Galatasarayın eski teknik direktörleri Igor Tudor ile yollarını ayırmasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Tankut, Igor Tudorun gidişi Kardemir Karabüksporun futbol piyasasına çok büyük bir prestij artışı yaptı. Hocamızın Galatasaraya gitmesi bizim açımızdan çok önemliydi. Orada başarılı olmuştur olmamıştır onu tartışmak istemiyorum. Ama yaklaşık 1 yıla yakın bir görev yaptı. Takdir Galatasaray camiasınındır. Tudorun Galatasaraya transferi Karabükspor açısından önemliydi. diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER