"Tekbir"adlı eserinin çalındığını hatırlatarak, şöyle konuştu

- "İnşallah bundan sonra cenaze törenlerinde Polanyalı Chopin'in cenaze marşı çalınmaz, Mustafa Itri'nin tekbiri çalınır. Bize yakışan da budur"

"Tekbir"adlı eserinin çalındığını hatırlatarak, şöyle konuştu

KARABÜK - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İnşallah bundan sonra cenaze törenlerinde Polanyalı Chopinin cenaze marşı çalınmaz, Mustafa Itrinin tekbiri çalınır. Bize yakışan da budur. dedi.

Karabükün Ovacık ilçesindeki Pelitçik köyünde ziyrat etkinliğine katılan Şahin, Kurban Bayramı arifesinde köylerde yaşatılan bir araya gelip elindekileri paylaşma etkinliklerinin önemli olduğunu söyledi.

Ülkenin içinden geçtiği bu süreçlerde bu tür birlik ve beraberliklerin gerekliliğine dikkati çeken Şahin, kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramının 95inci ve Malazgirt Zaferinin 946. yıl dönümlerine değinerek Türk milletinin köklerine bağlı olduğunu vurguladı.

Şahin, Şırnakta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriçin cenaze töreninde naaşın cami avlusundan çıkarılırken gerçekleştirilen ihtiram yürüyüşü sırasında ilk kez Jandarma Bandosu tarafından Buhuri̇zade Mustafa Efendi̇nin (Itri) Tekbir adlı eserinin çalındığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Bu Türkiyenin artık kendi kültürüne, kendi özüne döndüğünün ispatıdır. İnşallah bundan sonra cenaze törenlerinde Polanyalı Chopinin cenaze marşı çalınmaz, Mustafa Itrinin tekbiri çalınır. Bize yakışan da budur. Çok mutlu oldum.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER