Tıp eğitimi Probleme Dayalı Öğretim Eğitimi Kursu

Tıp eğitimi Probleme Dayalı Öğretim Eğitimi Kursu

Tıp eğitimi Probleme Dayalı Öğretim Eğitimi Kursu

KARABÜK - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Eğiticilerin Eğitimi ve Probleme Dayalı Öğretim Eğitimi Kursu düzenlendi.

KBÜ Çiçekler Evi Konukevinde yapılan eğitimde konuşan KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, tıp eğitiminin gelişimi, öğretim yöntemleri, probleme dayalı öğrenme, eğitim araçları kullanımı, amaç ve hedefleri hazırlama, etkili sunum, iletişim becerileri, ölçme ve değerlendirme prensipleri ile beceri eğitimi verileceğini belirtti.

Eğiticilerin eğitiminin oldukça önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

Bu eğitim ile tıp fakültemizde başarısı kanıtlanmış, mezun hedeflerine ulaşılmasında yol gösterici, öğrenci merkezli, problem çözme odaklı eğitim yaklaşımının da öğretim üyelerimize kazandırılacak. Ayrıca PDÖ oturumlarının, öğrenen merkezli, küçük gruplarda, bilginin hazır verilmediği, bir problemin öğrenmeyi başlattığı, problemlere çözüm aranırken ekip çalışmasına ihtiyaç duyulan, eğiticilerin ise sadece yönlendirici olduğu, rehberlik yaptığı aktif öğrenme ortamları olduğunu tanımlayarak mezunlarımızın yenilikçi, rekabet gücü yüksek, açık fikirli, kendine güvenen, işini iyi ve verimli bir şekilde icra eden doktorlar olacaklardır.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER