Türk Kızılayı "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün"

Türk Kızılayı "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün"

Türk Kızılayı "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün"

KARABÜK - Türk Kızılayı Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, Kızılayın vekaletle kurban bağış kampanyasının Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün sloganıyla sürdüğünü bildirdi.

Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kızılayın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının devam ettiğini ifade etti.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılayın, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını aktaran Topaloğlu, şunları kaydetti:

Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılayın Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramının ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kurban döneminin ardından Kızılay, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi gönderecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER