"Türkiye'nin Ormanlık Alanlarında Natura

"Türkiye'nin Ormanlık Alanlarında Natura

"Türkiye'nin Ormanlık Alanlarında Natura

KARABÜK - Karabükte, Türkiyenin Ormanlık Alanlarında Natura 2000in Uygulanabilirliği Çalıştayı düzenlendi.

Karabük Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan ve Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan Sivil Toplum Diyaloğu IV. Çevre Hibe Programı kapsamında desteklenen çalıştayda, AB tabiatı koruma uygulamalarına altlık oluşturacak Natura 2000 alanlarının Türkiyenin ormanlık alanlarında seçilebilmesi ve uygulanabilmesine yönelik kapasitenin tespit edilmesi ile AB tabiatı koruma politikalarında Türkiyenin ormanlık alanlarında sivil diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla sunumlar yapıldı.

Kapanış toplantısının Ankarada gerçekleştirileceği çalıştay, bilgi paylaşımının ardından gerçekleştirilen anketle sona erdi.

Çalıştaya, Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çelik, Türkiye Ormancılar Derneği İkinci Başkanı Nihat Öz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cumhur Güngöroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ufuk Coşgun, Almanya NABU Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi Charlotte Von Möllendorff, diğer görevliler ve köy muhtarları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER