Türkiye'nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir."

Türkiye'nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir."

Türkiye'nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir."

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İstanbulun fethinin 565inci, Karabük Üniversitesinin (KBÜ) kuruluşunun da 11. yılını yayamladığı mesajla kutladı.

Uysal, mesajında, 29 Mayısın onur ve gurur duyulan günlerden biri olduğunu belirtti.

İstanbulun fethinin ve KBÜnün kuruluşunun aynı güne denk gelmesinin güzel bir olay olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

Karabük Demir ve Çelik Fabrikasının 1937 yılında kurulmasıyla ağır sanayi kenti olan, ülkemizin inşasında çok önemli görev ve misyon üstlenen Karabükümüz 29 Mayıs 2007 yılında üniversitesinin kurulmasıyla ikinci baharını yaşamaya başlamış ve ağır sanayi kenti kimliğinin yanında üniversite kenti kimliğini de alarak ülkemizin kalkınmasına genç beyinleri bilimin aydınlık ışığında yetiştirerek en büyük katkıyı vermeye başlamıştır. Kuruluşunun 11. yılını kutladığımız Karabük Üniversitesi bu süreçte büyük bir gelişme göstererek birçok büyük başarıya imza atmış, atmaya da devam etmekte olup Türkiyenin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir.

Uysal, Karabük Üniversitesinin 11. kuruluş yıl dönümü ile İstanbulun fethinin 565. yıl dönümünü kutladığını dile getirerek, Peygamberimiz Hz. Muhammedin övgüsüne mazhar olarak bizlere dünya kenti İstanbulu miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Hanı, onun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER