135 KM içme suyu hattı döşendi

135 KM içme suyu hattı döşendi

Ereğli’de haftasonu yaşanan ve vatandaş kanadından büyük tepki çeken olayın ardından belediyeden açıklama geldi. Evlerde ki musluklardan kahve renkli suların akmasının üzerine yoğun şikayet alan Ereğli Belediyesi, yapılan çalışmaların ardından içme sularından düzelme kaydedildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde. Bulanıklık ve koku şikayetlerine ilişkin ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirildi” ifadeleri kullanıldı. 
MANGAN SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ
Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde. Bulanıklık ve koku şikayetlerine ilişkin ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirildi. Belirli bölgelerden tahliyeler de yapılarak birikimin hatlardan uzaklaştırılması da büyük ölçü de sağlandı. Çalışmalar gece boyunca sürdü” ifadeleri kullanıldı.
“135 KM BORU HATTI”
Diğer taraftan Ereğli’de yapılan içme suyu hattı çalışmalarına atıfta bulunan bir açıklama yapan Ereğli Belediyesi, “İlçemiz genelinde 135 km uzunluğundaki İçme Suyu hatlarını ve su depolarımızın tamamını yeniledik. DSİ tarafından yapılan ve Belediyemizin 50 Milyon TL tutarındaki yatırım maliyetini karşılayacağı, İçme Arıtma Tesisi’ni devreye aldık. İlçemizi daha sağlıklı ve daha güvenli İçme Suyu’na kavuşturduk. Afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER