15 öğrenci 'Hafız' oldu

15 öğrenci 'Hafız' oldu

15 öğrenci 'Hafız' oldu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Ormanlı Kız Kur’an kursunda eğitim gören 15 öğrencinin eğitimlerini tamamlayarak hafız unvanı alması dolayısıyla Taç Giyme Merasimi  düzenlendi.
Karadeniz. Ereğli İ.H.L. Kepez Kur’an Kursu, Ormanlı Kız Kur’an Kursunda  hıfzını tamamlayıp icazetlerini alan 15 öğrenci için Hafızlık Taç Giyme Merasimi düzenlendi.
Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen programa Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,  Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can ve İlçe Müftüsü Recai Albayrak ile hafız olan öğrenciler, hocaları ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program,  Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  
Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İl Müftüsü Rüstem Can, Kur´an öğrenme ve ezberleme konusunda Karadeniz Ereğli’nin önemli bir gayret içerisinde olduğunu vurguladılar.  Yapılan konuşmaların ardından Hafız olan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
İlahi, şiir, tekbir ve konuşmaların yapıldığı Hafızlık Taç Giyme Merasiminde mehteran gösterisi gerçekleştirildi, Kur’an’dan surelerin okundu.
Program Hafızların taç merasimiyle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER